Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Machinebuilding-Bulgaria.com Ехнатон SpaceCAD
 
Machinebuilding-Bulgaria.com
hofmann
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ

НОВИНИ

29.05.2020   |   Алеги инженеринг завърши производството на първите два броя специализиран минен джип - GIDROCK
27.05.2020   |   Спейскад вече предлага софтуера Siemens STAR CCM+
27.05.2020   |   Изложението за машини Lamiera ще се проведе през 2021 в Милано
BRTechnika
Тихерт
Iskar
Рапид Прогрес
UMT
Haycad
IMS Austria
 

Експертно

Търси
CADPointАтлас Техник

Целта ни е да подпомогнем българската индустрия в повишаване на технологичното ниво

Кирил Христов, мениджър продажби на фирма СолТех
Кирил Христов, мениджър продажби на фирма СолТех

Кирил Христов, мениджър продажби на фирма СолТех

Уважаеми г-н Христов, СолТех е официален представител за България на един от водещите европейски доставчици на инструменти Hoffmann Group. Какво включва предлаганата на българския пазар гама?
СолТех е единственият комплексен доставчик на инструменти и услуги в областта на машиностроенето. Клиентът може да получи всичко от един доставчик - от металорежещи инструменти през държачи и приспособления за закрепване до измервателни, ръчни инструменти и производствено обзавеждане.
Оборотът на Hoffmann Group за 2012 г. достигна 1 милиард евро, с което затвърди позицията си на доставчик номер 1 на индустрията в Европа. Основно предимство са бързите ни доставки директно от логистичния център в Нюрнберг, Германия, в рамките на 48 часа, до нашите клиенти.

Каква техническа помощ при интегрирането на решенията в производството предлагате на своите клиенти?
Мотото на фирмата ни е Technology solutions. Богатият ни опит в металообработката и инструменталното производство ни позволява да предлагаме комплексни решения на нашите клиенти с реални производствени параметри, които позволяват да се намалят разходите и да се увеличи производителността. Клиентите ни могат да посетят нашата производствена база и да видят на живо работата на различни инструменти и технологични решения за производство.

От началото на тази година сключихте договор за партньорство и със SIEMENS PLM. Как се възприемат CAD/CAM продуктите Solid Edge и NX на нашия пазар?
Дългогодишният ни опит в производствена среда с продуктите на SIEMENS PLM, Solid Edge и NX доведе до това партньорство. Целта ни е да помогнем на българската индустрия да повиши значително технологичното си ниво с използването на продуктите на SIEMENS PLM.
NX е най-мощният и разпространен CAD/CAM софтуер в света и нашият екип със своя богат практически опит е в състояние да го интегрира във всеки тип производствено предприятие, независимо от броя и размера на производственото оборудване. По този начин предлагаме завършено комплексно решение за производство от инструментите до софтуера за управление. При направените от нас инсталации постигнахме повишение на производителността между 2 и 3 пъти.

Според Вас какви са техническите новости в областта на металообработването и в кои направления се наблюдава най-голямо развитие?
В новия каталог на Hoffmann Group се предлагат специализирани инструменти по технологията TPC (Trochoidal Performance Cutting) и параметри на рязане, подходящи за тази технология. Тя позволява изключително ефективно рязане на трудни за обработка материали като INOX, Titan и др. Стабилният процес на рязане се осигурява с помощта на съвременните CAM системи (например NX).
Естествено металорежещите инструменти се развиват паралелно с металорежещите машини и CAM системите. За да предлагат адекватна технология производителите на инструменти залагат много на модерните многослойни нанотехнологични покрития. Те повишават микротвърдостта на инструментите и удължават техния живот. В много случаи покритието позволява обработката на материали с изключително висока твърдост до 67-68 HRC. Такъв тип инструменти са гамата с покритие Diabоlo на Garant.

Какви са основните предизвикателства пред металообработващия сектор у нас в момента?
В момента пазарът е много динамичен. Наблюдава се сериозен натиск от евтини инструменти, произведени в Китай, включително такива, брандирани с европейски марки. Трябва да отбележим обаче, че в момента, в който се стигне до по-трудно обработваеми материали (например в инструменталното производство) единствено инструментите на водещите производители се справят с поставените изисквания. Влияние върху пазара оказват четири основни компонента: цена, качество, срок на доставка, компетентна професионална консултация.


Източник: Инженеринг ревю   Област: Експертно  

Етикети:   СолТех   Кирил Христов   металорежещи инструменти   металообработка   Hoffmann Group   SIEMENS PLM   Solid Edge  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
 
DMG MORI
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG