Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Machinebuilding-Bulgaria.com Ехнатон SpaceCAD
 
Machinebuilding-Bulgaria.com
hofmann
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
BRTechnika

НОВИНИ

26.02.2020   |   Спейскад доставя решения за проекти по процедура по ОПИК
24.02.2020   |   Данфил за първи път със собствен щанд на MachTech&InnoTech 2020
19.02.2020   |   4 световни премиери на Дните на отворените врати на DMG MORI
DTL TRADE LV1
Тихерт
Iskar
Рапид Прогрес
SecoTools
UMT
Haycad
IMS Austria
 

Бизнес

Търси
CADPointАтлас ТехникГалика

Шнайдер Електрик лансира Моdicon M 221 – първия от контролерите в следващото поколение на MachineStruxure13.05.2014

Новият компактен контролер Modicon M221 е част от концепцията MachineStruxure ™ Next Generation, с която Schneider Electric предлага гъвкави и мащабируеми контролери за машиностроителите.

Мodicon M221 е контролер, предназначен за ниско ниво на автоматизация на машини. В допълнение към стандартния размер, той се предлага и в изключително компактен формат с размер на книга. Modicon M221 е един от най-бързите контролери в своя клас (200 ns за инструкция) , което го прави подходящ за приложения, обикновено невъзможни в неговата категория. Ethernet интегрираният му интерфейс го прави съвместим с тенденцията към включване дори на прости приложения в съвременните комуникационни решения.

Основната конфигурация включва и USB интерфейс за програмиране, както и сериен интерфейс. Интегриран импулсен изход за свързване на серво задвижвания е също стандарт.
В стандартния си вариант контролерът осигурява 24 входно-изходни терминали а контролерът с формат „книга” има 16. Всяка система може да бъде допълнително разширена, когато се комбинира с Modicon TM3 входно-изходни модули, специално разработени за контролери от серията Modicon. Могат да се добавят до 14 допълнителни модула, без да се изискват никакви специални инструменти. Скоростта на комуникацията е десет пъти по-бърза в сравнение с традиционните решения.

Допълнителните модули се свързват с контролера посредством комуникационната шина TM3. Специфични конфигурации, включително функции за безопасност, осигуряващи клас на защита до sil 2, могат да бъдат реализирани с помощта на стандартни модули, добавени към същата шина, без необходимост от допълнителни, отделно инсталирани модули за безопасност.

Програмата на контролера, както и данни от изпълнението й, се записват на SD карта, което ги прави лесни за копиране и пренасяне. Друга особеност е възможността да се инсталират приложението и фърмуерът на контролерите само чрез USB кабел от компютъра, дори когато те са изключени и нямат допълнително захранване. Програмирането може да се извърши докато контролерът е още в кутията си.

Бонус за потребителите на Twido: Потребителите, които искат да преминат към новата Modicon M221 от Twido могат да прехвърлят приложния софтуер и дори съществуващите терминални конфигурации Modicon tm2!

Софтуерът за програмиране на всички системи в MachineStruxure, включително и Modicon M221 e SoMachine. Дизайнът на системи за автоматизация с Modicon M221 е вече още по-лесен, благодарение на специална конфигурация в рамките SoMachine, която деактивира всички неподходящи функционалности и оптимизира работата на контролера. Интуитивното ръководство за потребителя означава, че предварително обучение вече не е необходимо. Ръководството обхваща всички необходими стъпки за създаване и подготовка на проекти, базирани на Modicon M221. Друга много практична функция е споделеното съхранение на данни от контролера и HMI визуализацията, което позволява незабавно изпълнение на програмата.

SoMachine Basic, лека версия на SoMachine, може да бъде изтеглен безплатно от уебсайта на Schneider Electric Програми, създадени с SoMachine Basic са IEC 61131-3 съвместими и могат да бъдат използвани и в пълната версия на SoMachine.

"Със стартирането на следващото поколение на MachineStruxure ние продължаваме да помагаме на машиностроителите да се диференцират в индустриалната автоматизация" , казва д-р Ели Белбел, старши вицепрезидент на Machine Solutions отделът на Schneider Electric. "Нашeтo най-новo решение MachineStruxure има за цел да помогне за намаляване както на времето за пускане на пазара, така и на разходите за автоматизация - ключови фактори, които отличават успешните машиностроители от техните конкуренти. Новата оферта е голяма промяна в сравнение с предишните версии и ще им помогне от фазите на проектиране и развитие през целия път до въвеждането в есплоатация и поддръжката на машините”.


Източник: Шнайдер Електрик   Област: Технологии  

Етикети:   Шнайдер Електрик   Modicon M221   SoMachine   MachineStruxure   Schneider Electric  
« назад
Rais

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Интер Експо Център
ДАНФИЛ
LD
 
DMG MORI
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG