Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Machinebuilding-Bulgaria.com Ехнатон SpaceCAD
 
Machinebuilding-Bulgaria.com
hofmann
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
BRTechnika

НОВИНИ

26.02.2020   |   Спейскад доставя решения за проекти по процедура по ОПИК
24.02.2020   |   Данфил за първи път със собствен щанд на MachTech&InnoTech 2020
19.02.2020   |   4 световни премиери на Дните на отворените врати на DMG MORI
DTL TRADE LV1
Тихерт
Iskar
Рапид Прогрес
SecoTools
UMT
Haycad
IMS Austria
 

Технологии

Търси
CADPointАтлас ТехникГалика

Шнайдер Електрик представи Моdicon M 241 и Modicon М251 – средният и висок клас на MachineStruxure Next Generation18.07.2014

Шнайдер Електрик представи на пазара контролерите от среден и висок клас, част от MachineStruxure Next Generation. Освен Modicon M221 в платформата Next Generation са включени още Modicon M241 и М251. Трите контролера и всички допълнителни модули за тях са вече достъпни в България, а софтуерът за програмирането им SoMachine е безплатен, заявиха от Шнайдер Електрик.

"Modicon M241 е предназначен за CANopen комуникация и в допълнение към връзката с полеви устройства  предоставя широк асортимент от интерфейси, дори и в основната си конфигурация. Те включват USB, Ethernet, два серийни интерфейса (RS232 или 485) и интегриран уеб сървър за отдалечен достъп и мониторинг през мобилни устройства или обикновен браузър. I / O терминалния блок за Modicon M241 е проектиран с 5.08 mm разстояние и може да бъде лесно и ергономично свързан чрез малки отвори в корпуса. Широчинно-импулсните изходи и тези с импулсна поредица (PWM и PTO) също са стандарт, както са и няколкото високоскоростни брояча.
 
Modicon M241 разполага с I / O разширителна шина от дясната страна на корпуса, която е до 10 пъти по-бърза в сравнение с традиционните решения. Това позволява гъвкави и персонализирани разширения чрез добавяне на разработените неотдавна Modicon TM3 разширителни модули. До 14 допълнителни модула могат да се добавят към един контролер, без да са необходими инструменти. Новите TM3 модули за системи за безопасност могат също да се добавят към контролерите, като по този начин се достига SIL2 ниво на защита без необходимост от допълнителни, отделно инсталирани скъпи релета за безопасност.

Допълнителни комуникационни модули могат да се добавят и в лявата страна на корпуса с помощта на Modicon ТМ4. С до три допълнителни модула, този контролер предлага повече от достатъчно капацитет за персонализиране с допълнителни интерфейси, за да се справи дори с взискателни комуникационни задачи", заявиха от компанията.

"Програмните данни и фърмуер могат да се записват на SD карта, така че да бъдат пренесени към друг оператор или да се прехвърлят без нужда от компютър към друг контролер. Друга особеност е възможността да се използва компютър, за да инсталирате програмата и / или фърмуер данни на контролерите, дори когато те са изключени, например, когато са все още са в опаковката, т.е. преди да бъдат интегрирани в работещ процес. Захранването става единствено чрез USB връзката към компютъра.

Проектирането на системата за Modicon M241 е направено още по-лесно, благодарение на готовите конфигурации в рамките на SoMachine, инструментът за софтуерно програмиране за всички MachineStruxure системи. Приложения за контролерите могат да бъдат създадени на всеки език от стандарта IEC 61131-3, възможен е и пренос на приложенията между различните типове Modicon контролери", допълниха от Шнайдер Електрик.

„Благодарение на контролерите M221, M241 и M251 MachineStruxure Next Generation e завършена платформа за автоматизация от простите машини до сложните процеси и SCADA системи. Единният софтуер SoMachine прави проектирането, програмирането и пускането в експлоатация изключително лесни”, коментира Калоян Георгиев, продуктов мениджър Инсдустриална автоматизация в Шнайдер Електрик България.


Източник: Шнайдер Електрик България   Област: Технологии  

Етикети:   Шнайдер Електрик България   Моdicon M 241   Modicon М251   MachineStruxure Next Generation  
« назад
Rais

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Интер Експо Център
ДАНФИЛ
LD
 
DMG MORI
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG