Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Machinebuilding-Bulgaria.com Ехнатон SpaceCAD
 
Machinebuilding-Bulgaria.com
hofmann
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

21.10.2020   |   Предстои онлайн конференция за метода на дискретните елементи DEM
21.10.2020   |   МЕР - София търси доставчик на инструменти за заваряване и запояване
14.10.2020   |   DMG MORI представи иновативната фрезова машина с подвижна колона DMF 200|8
BRTechnika
Тихерт
Iskar
Рапид Прогрес
Haycad
IMS Austria
ЮМТ
СР Абразиви и инструменти
 

Събитията

Търси
CADPointАтлас Техник

Проведе се традиционният семинар на Мойсбургер и Хермле19.11.2014

На 6 ноември т. г. в хотел Каменград в Панагюрище се проведе традиционният съвместен семинар на компаниите Мойсбургер и Хермле. На събитието присъстваха специалисти, работещи в областта на производството на инструментална екипировка и машиностроенето, конструктори и шприцьори. 
 
Програмата започна с презентацията на инж. Георги Цанков, управител Hermle South-East Europe, посветена на вертикалните обработващи центри Hermle. Специално внимание бе обърнато на някои от уникалните характеристики на машините Hermle като струговете С42 и С50, които инж. Цанков изтъкна като единствените до момента стругови машини със симултанна 5-осна обработка. 
 
Специалната база от полимербетон, която е патент на Hermle, гарантира допълнителна устойчивост на машината при вибрации и дава прецизност на обработващия инструмент. Акцентирано бе и върху изключително високите изисквания на компанията към точността на машините. Специалните управления Heidenhain и Siemens, програмирани за Hermle, са със заложени допълнителни режими на работа, съобразени със спецификата на всеки отделен обработващ инструмент. 
 
„Hermle изключително много държи на качеството на работа на машините си. Това е причината всички наши машини да се произвеждат в Германия, където е съсредоточен целият процес – от проектирането и иновациите, през производството на детайлите, до крайния продукт. Гамата машини Hermle не е особено широка, защото усилията ни са съсредоточени в постоянното им усъвършенстване. Ние имаме собствен стандарт за качеството при обработката на детайлите, който е с по-високи изисквания от европейските и азиатски стандарти по отношение на точността”, коментира Георги Цанков.
 
„Специално внимание бе обърнато на актуалната за нашия пазар машина С400, която съчетава възможностите на сравнително голям обработващ център с нисък ценови клас. И най-новата машина – С12 – с подобрена кинематика и друг патент на Hermle – заложена механична защита на шпиндела при удар – предимство, което спестява на клиентите производствено време и значителни разходи за сервиз. С 60 е най-голямата до момента машина Hermle, но вече можем да се похвалим с една продадена на наш клиент в региона”, допълни управителят на Hermle South-East Europe.
 
Присъстващите се запознаха и с автоматизираните системи с робот за свързване на няколко машини за паралелна работа и автоматизираните системи за смяна на палетите.
 
„Това, което можем да добавим, е обучение на персонала за обслужване на машината, което специалистите ни провеждат на място. Както, разбира се, и допълнителните курсове, които всеки наш клиент може да поръча в учебно-технологичния ни център в Госхайм”, информира инж. Цанков.
 
Пламен Петров, мениджър продажби, представи новите продукти на Мойсбургер за 2015 г. От презентацията стана ясно, че компанията разширява гамата на режещите инструменти с фрезови метчици за работа в закалени материали и много други инструменти, специално подбрани за инструменталното производство.
 
„Нашите клиенти ще могат да избират сред множество нови компоненти в раздел производството на щанцови инструменти – сепаратори с ролково водене, еластомерни пружини, богат набор направляващи, лентоводачи, повдигачи, ловители и специални прахово-металургични заготовки. Повдигащата техника е обогатена с два размера висококачествени магнити за цилиндрични и плоски детайли”, заяви г-н Петров.
 
В рамките на презентацията бе представено изцяло новото направление за Мойсбургер – хидравлика, което включва хидравлични цилиндри – напълно универсални, благодарение на предварително заложените отвори за всякакъв вид резбово присъединяване. Предлагат се в комплект с всички нужни компоненти за свързване, магнитни сензори, уред за тестване и настройка на системите, както и услуга за отремонтиране и сервизиране. Акцент бе поставен върху измервателните инструменти – нов дигитален шублер с клас на защита IP67 – универсален инструмент, който може да се ползва навсякъде в и извън машините, предварително окомплектован със сертификат за калибриране.
 
Пламен Петров представи и новостите при шприцформите и заготовките по отношение на закрепването към работния плот – кондукторна плоча, позволяваща работа на фрезови машини, и обемни електроерозийни машини със стандартни плочи, без тяхното центриране при закрепването им към работните маси на машините. 
 
На участниците бяха показани изцяло новата гама от висококачествени машини за полиране, на ток – с безчеткови микромотори и ултразвук, както и гамата пневматични инструменти – шлайф машина с въздух под налягане, права; шлайф турбина и ъглов шлайф с прав въздух под налягане и богат набор цанги и консумативи за тях; пневматична пила.
 
Презентацията продължи с демонстрация в производствената фабрика на фирма Астроида, където гостите имаха възможност да наблюдават работата на вертикален обработващ център В300, собственост на Астроида. Бяха демонстрирани възможностите на машината с обработка на детайл по 5 оси с 13 инструмента и две закрепвания за по-малко от 30 минути.

Източник: TLL Media   Област: Събития  

Етикети:   Мойсбургер   Хермле   Meusburger   Hermle   Hermle South-East Europe   Астроида   Heidenhain   инструментална екипировка   шприцоване   стругови машини   ерозийни машини   машини за полиране  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Galika
LD
 
DMG MORI
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG