Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Machinebuilding-Bulgaria.com Ехнатон SpaceCAD
 
Machinebuilding-Bulgaria.com
hofmann
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
BRTechnika

НОВИНИ

04.12.2019   |   Турски производител на компресори търси дистрибутори
04.12.2019   |   Столичен електротранспорт избира доставчик на инструменти
02.12.2019   |   КАД Пойнт обяви промоционални условия за закупуване на софтуер на Autodesk
DTL TRADE LV1
Тихерт
Iskar
Рапид Прогрес
SecoTools
UMT
Haycad
IMS Austria
 

Експертно

Търси
CADPointАтлас ТехникГалика

Икома: Изборът на работно колело е решаващ за издръжливостта на помпата21.07.2017

Работните колела на центробежните помпи могат да бъдат много различни. Отворени, полуотворени, затворени, огънати, с повече или по-малко лопатки. Изборът на работно колело може да бъде от решаващо значение за издръжливостта и ефективността на помпата и зависи от различни критерии.

За транспортиране на корозивни флуиди с абразивен характер все повече се прилагат неметални помпи. Свойствата на модерните термопласти като полипропилен, полиетилен и на флуорните пластмаси PVDF и PFA в много случаи превъзхождат тези на високолегираните метали. В неметалните помпи MUNSCH са съчетани модерни специализирани производствени технологии, максимално висок КПД и висококачествени концепции за валови уплътнения. Помпите MUNSCH са абсолютно надеждни и допринасят за понижаване на общите производствени разходи.

Портфолиото на фирма MUNSCH включва специализирани помпени варианти с полуотворени и затворени работни колела, такива с различен брой лопатки, както и проточни хидравлики. Опитът и техническата експертност са от особено важно значение, особено при силно абразивните флуиди. По-долу представяме кратък преглед на специализирани помпени варианти MUNSCH, целящи максимална адаптация към различни условия:

Проточна (Vortex) хидравлика. Отвореното работно колело е изнесено отзад в помпения корпус и по този начин лежи извън основната посока на потока. Твърдата фракция във флуида атакува доста по-рядко работното колело – така на това място износването е по-слабо изразено. Този хидравличен вариант е особено подходящ, когато се налага да се щади твърдия компонент като напр. влакна или кристали, както и в случаите, в които традиционните работни колела се запушват (например от влакната). Освен всичко друго проточните работни колела са по-толерантни към газовите фракции.

Затворени работни колела. Често се оспорва пригодността на затворените работни колела да транспортират флуиди с твърди частици. Съвсем неоправдано, защото от хидродинамична гледна точка те предлагат значително повече възможности за благоприятно повлияване на хидродинамичния процес отколкото отворените работни колела. MUNSCH например модифицира помпения охлюв и работните колела в зоната на засмукване по начин, който позволява да се успокои типичното за тази зона завихряне. Освен това, с цел удължаване живота на помпите, тази зона се стабилизира с износоустойчиви материали. В тези случаи работните колела на помпите MUNSCH се изработват с предни и задни лопатки. Двустранно разположените лопатки държат твърдите примеси настрана от хлабините, и резултатът е повишена износоустойчивост.

Полу-отворени работни колела. Тази най-проста форма на работно колело в някои случаи отстъпва на затворените работни колела: При транспорт на флуиди с твърди примеси, в зоната между лопатката на работното колело и охлюва възниква по-голяма турбулентност, и в резултат – и по-голямо износване. Заради по-големите хлабини КПД-то също е значително под възможностите на затвореното работно колело. Все пак отворените работни колела се произвеждат с по-малко усилия и, в зависимост от материала и състоянието им, могат да се ремонтират чрез наваряване без това да изисква особена компетентност. Често графичната им характеристика е по-стръмна, което в определени случаи позволява по-опростено регулиране на дебита през напора.

Вече над 50 години фирма MUNSCH е специалист в конструирането и производството на качествени и енергийно ефективни неметални помпи. Помпите MUNSCH са наложени в химическата промишленост по целия свят и навсякъде, където за потребителя са от значение сигурността и надеждността.


Източник: Икома

Етикети:   Икома   MUNSCH   неметални помпи  
Проточна (Vortex) хидравлика
Проточна (Vortex) хидравлика
Затворени работни колела
Затворени работни колела
Полу-отворени работни колела
Полу-отворени работни колела
« назад
Rais

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ДАНФИЛ
LD
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2019        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG