Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Machinebuilding-Bulgaria.com Ехнатон SpaceCAD
 
Machinebuilding-Bulgaria.com
hofmann
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ

НОВИНИ

27.05.2020   |   Спейскад вече предлага софтуера Siemens STAR CCM+
27.05.2020   |   Изложението за машини Lamiera ще се проведе през 2021 в Милано
20.05.2020   |   Уебинарът "Трансформацията на производството по време на коронавирус" ще се проведе на 21 май
BRTechnika
Тихерт
Iskar
Рапид Прогрес
UMT
Haycad
IMS Austria
 

Реализации

Търси
CADPointАтлас Техник

РАИС откри новата си производствена база21.05.2018

На 17 май т. г. водещият производител на металорежещи и металообработващи машини с ЦПУ фирма РАИС откри новата си производствена база на територията на Пазарджик. Съоръжението заема площ от 3800 кв. м. в новообособен промишлен район в близост до сегашното производство на компанията. Изградени са два цеха, шоурум и административна сграда със зали за обучения и повишаване на квалификация на персонала на обща стойност от 8,6 млн. лв.
 
На събитието присъстваха Лъчезар Борисов, зам. министър на икономиката, Стефан Мирев, областен управител на Пазарджик, Тодор Попов, кмет на община Пазарджик, НП Масато Ватанабе, посланик на Япония в България, д-р Йошихару Инаба, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Corporation, Япония, Клаус Понвайзер, ръководител на Направление Machine Tool Systems за Австрия и Югоизточна Европа в Сименс АГ, Австрия, Орлин Александров, главен финансов директор на Сименс ЕООД, както и десетки партньори, колеги и приятели на компанията.
 
Церемонията започна със символична изненада от домакините – изпълнение на лауреатите на редица национални и международни конкурси от представителен танцов състав "Чудесия", Пазарджик. След емоционалното начало инж. Нишан Бъздигян, управител на фирма РАИС, приветства присъстващите и направи равносметка на постигнатото.
 
"Тази нова инвестиция беше продиктувана от голямото търсене на машините, които ние произвеждаме", заяви той. "През последните 2 години утроихме нашето производство. Това наложи да изместим целия монтаж на металорежещите машини в новата база и да разширим производството на дребни детайли за металорежещи машини. В старото производство към момента остават механичната обработка на корпусни детайли и производството на защитите на работните зони", допълни инж. Бъздигян.
 
"В новите производствени мощности значително сме подобрили технологията на организация на монтажа с Internet of Things дейности. В производството на дребни детайли сме въвели два роботизирани комплекса, като продължаваме да инвестираме. В същото време е внедрен софтуер, който следи производството на всички етапи. Смело мога да кажа, че това са дейности от така популярната напоследък Индустрия 4.0. В момента са разкрити 40 работни места, като тенденцията е до края на годината да бъдат 100, но с много висока степен на автоматизация", подчерта управителят на РАИС.
 
"За мен днешното събитие е знаково", коментира зам.-министър Борисов, "днес в София са се събрали всички европейски лидери и говорят за развитието на Западните Балкани, а какво по-силно доказателство от това в този ден да видим една нова, модерна инвестиция като тази".
 
Посланик Ватанабе отбеляза наистина добрите, дългогодишни отношения на РАИС с редица японски компании и изрази готовността на посолството да работи за тяхното развитие в бъдеще. Останалите официални гости също поздравиха РАИС и в частност г-н Бъздигян за постигнатото и си пожелаха скорошна среща за ново разширение.
 
"Убеден съм, че индустриалното производство в България, както и РАИС като негов представител, имат изключително бъдеще. Обещавам, че FANUC Europe и FANUC Corporation ще задълбочат своята подкрепа за РАИС и всички наши клиенти в България", заяви президентът и главен изпълнителен директор на FANUC Corporation, Япония д-р Йошихару Инаба, пристигнал в България специално за откриването на новата производствена мощност.
 
"С FANUC Corporation и Сименс сме преминали през много трудности, но много се радвам, че благодарение на тях ние успяхме да научим всички новости в машиностроенето", сподели инж. Бъздигян и покани господата Инаба и Понвайзер да засадят заедно в двора на новия завод дръвчета като знак за добрите партньорски взаимоотношения.
Церемонията продължи с прерязването на лентата, което бе последвано от обиколка на новата производствена база. В рамките й инж. Артин Бъздигян направи демонстрация на софтуера за наблюдаване състоянието на машините Mt-link-i, с помощта на който се анализират различни техни показатели като натовареност, производителност, време на престой и др.
 
Събитието завърши с официален коктейл в една от залите на новото предприятие.

Източник: TLL Media

Етикети:   РАИС   RAIS   FANUC   Сименс   Siemens   металорежещи машини  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
 
DMG MORI
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG