Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Machinebuilding-Bulgaria.com Ехнатон SpaceCAD
 
Machinebuilding-Bulgaria.com
hofmann
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
BRTechnika

НОВИНИ

22.01.2020   |   Работна среща за машинно конструиране на 30 януари в Пловдив
22.01.2020   |   Полски доставчик на машини с ЦПУ търси партньори
22.01.2020   |   НЕК откри търг за доставка на машина за индукционно заваряване
DTL TRADE LV1
Тихерт
Iskar
Рапид Прогрес
SecoTools
UMT
Haycad
IMS Austria
 

Експертно

Търси
CADPointАтлас ТехникГалика

Bosch Rexroth за петте най-големи грешки при внедряването на IIoT02.04.2019

Индустрия 4.0, индустриален интернет на нещата или фабрика на бъдещето – все повече промишлени потребители обмислят дигитализацията на производствените си дейности. Няма магическа формула за осъществяването на този преход, но допускането на грешки може да бъде ограничено. Bosch Rexroth вече разполага с над 5 години опит в реализацията на концепцията Индустрия 4.0, натрупан както в собствената си дейност, така и в други компании. В рамките на процеса специалистите по автоматизация на компанията идентифицираха петте най-големи грешки, които усложняват и оскъпяват внедряването на IoT.

Събиране на данни без възвръщаемост
Данните са суровината за свързаното производство и непрекъснатото подобрение. Често потребителите биват убеждавани в предимствата на използването на безброй сензори, събиращи милиарди битове данни, които впоследствие обаче се оценяват със стандартен софтуер. Проблемът е в това, че този софтуер не разпознава отделни машини и процеси и предоставя само привидно релевантни резултати. За да се добие представа коя информация е наистина важна, в процеса трябва да бъдат включени служители, които да споделят опита и познанията си. Първият начин за повишаване на прозрачността във всички процеси е визуализацията на информацията. Работейки в затворен цикличен процес, служителите могат да идентифицират важните изводи и да оптимизират измервателните дейности.

Стремеж за постигане на всичко наведнъж
Някои потребители опитват да внедрят Индустрия 4.0 с един основен проект, същевременно изглаждайки и детайлите. Този подход не е правилен, тъй като усложнява процеса в огромна степен. В резултат прякото определяне на причина и ефект става трудно. Освен това подходът често води до свръхинвестиране, защото оставя впечатлението, че дигиталната трансформация може да се осъществи само чрез нови системи и машини. По-ефективен е подходът, включващ множество малки стъпки. В рамките на пилотни проекти ефектите могат да бъдат определени и оптимизирани чрез кратки затворени цикли. Тези проекти често демонстрират, че наличните машини и системи могат лесно да бъдат свързани впоследствие и да останат в експлоатация – стъпка, която спестява време и разходи.

Използване на неподходящ стандарт
Някои машинопроизводители и крайни потребители прибързано избират стандарт за бъдещето. Това е необмислено, тъй като стандартите за Индустрия 4.0 се изменят непрекъснато. Ориентираното към бъдещето свързване на машини трябва да отговаря не само на актуалните стандарти, но и лесно да може да бъде модифицирано в съответствие с промените.

Самостоятелно програмиране
Този подход отнема много време и разходи. В допълнение, стандартните решения са много по-лесни за използване. С помощта на тези решения потребителите могат да свържат машините в рамките на няколко часа и да управляват централно всичките си IoT устройства. Нещо важно – смесването на машинни и IoT функции в системата за управление на машината води до ненужно усложняване. Съображенията за сигурност и сертификация ще ограничат вариантите за актуализация. Поради това е по-целесъобразно IoT функциите да са на отделни системи и да се отдели внимание на комуникацията в реално време между системите.

Пренебрегване на сигурността
Според проучвания над половината от компаниите признават, че не се чувстват подготвени за атаки срещу IoT устройствата им, а 94% от тях очакват уязвимостта им да се повиши. Налични са доказани процеси за IT сигурност, които бързо и лесно могат да бъдат внедрени в производството, например мрежово сегментиране и защитни стени. Особено полезни са инструментите, с които потребителите могат да управляват централно всичките си IoT устройства и едновременно да инсталират актуализации за сигурността навсякъде по света. Тази стъпка защитава свързаните производствени дейности и потребителите могат да се фокусират върху действителната си работа.


Източник: БР Техника

Етикети:   БР Техника   Bosch Rexroth   дигитализация   Индустрия 4.0   IoT  
« назад
Rais

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Интер Експо Център
ДАНФИЛ
LD
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG