Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Machinebuilding-Bulgaria.com Ехнатон SpaceCAD
 
Machinebuilding-Bulgaria.com
hofmann
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ

НОВИНИ

15.07.2020   |   Румънски производител на машинни компоненти търси партньори
15.07.2020   |   Siemens и SAP започват съвместна работа за ускорена дигитална трансформация
08.07.2020   |   Хайкад организира безплатен уебинар за управление на развойни и производствени проекти
BRTechnika
Тихерт
Iskar
Рапид Прогрес
UMT
Haycad
IMS Austria
 

Експертно

Търси
CADPointАтлас Техник

Bosch Rexroth за петте най-големи грешки при внедряването на IIoT02.04.2019

Индустрия 4.0, индустриален интернет на нещата или фабрика на бъдещето – все повече промишлени потребители обмислят дигитализацията на производствените си дейности. Няма магическа формула за осъществяването на този преход, но допускането на грешки може да бъде ограничено. Bosch Rexroth вече разполага с над 5 години опит в реализацията на концепцията Индустрия 4.0, натрупан както в собствената си дейност, така и в други компании. В рамките на процеса специалистите по автоматизация на компанията идентифицираха петте най-големи грешки, които усложняват и оскъпяват внедряването на IoT.

Събиране на данни без възвръщаемост
Данните са суровината за свързаното производство и непрекъснатото подобрение. Често потребителите биват убеждавани в предимствата на използването на безброй сензори, събиращи милиарди битове данни, които впоследствие обаче се оценяват със стандартен софтуер. Проблемът е в това, че този софтуер не разпознава отделни машини и процеси и предоставя само привидно релевантни резултати. За да се добие представа коя информация е наистина важна, в процеса трябва да бъдат включени служители, които да споделят опита и познанията си. Първият начин за повишаване на прозрачността във всички процеси е визуализацията на информацията. Работейки в затворен цикличен процес, служителите могат да идентифицират важните изводи и да оптимизират измервателните дейности.

Стремеж за постигане на всичко наведнъж
Някои потребители опитват да внедрят Индустрия 4.0 с един основен проект, същевременно изглаждайки и детайлите. Този подход не е правилен, тъй като усложнява процеса в огромна степен. В резултат прякото определяне на причина и ефект става трудно. Освен това подходът често води до свръхинвестиране, защото оставя впечатлението, че дигиталната трансформация може да се осъществи само чрез нови системи и машини. По-ефективен е подходът, включващ множество малки стъпки. В рамките на пилотни проекти ефектите могат да бъдат определени и оптимизирани чрез кратки затворени цикли. Тези проекти често демонстрират, че наличните машини и системи могат лесно да бъдат свързани впоследствие и да останат в експлоатация – стъпка, която спестява време и разходи.

Използване на неподходящ стандарт
Някои машинопроизводители и крайни потребители прибързано избират стандарт за бъдещето. Това е необмислено, тъй като стандартите за Индустрия 4.0 се изменят непрекъснато. Ориентираното към бъдещето свързване на машини трябва да отговаря не само на актуалните стандарти, но и лесно да може да бъде модифицирано в съответствие с промените.

Самостоятелно програмиране
Този подход отнема много време и разходи. В допълнение, стандартните решения са много по-лесни за използване. С помощта на тези решения потребителите могат да свържат машините в рамките на няколко часа и да управляват централно всичките си IoT устройства. Нещо важно – смесването на машинни и IoT функции в системата за управление на машината води до ненужно усложняване. Съображенията за сигурност и сертификация ще ограничат вариантите за актуализация. Поради това е по-целесъобразно IoT функциите да са на отделни системи и да се отдели внимание на комуникацията в реално време между системите.

Пренебрегване на сигурността
Според проучвания над половината от компаниите признават, че не се чувстват подготвени за атаки срещу IoT устройствата им, а 94% от тях очакват уязвимостта им да се повиши. Налични са доказани процеси за IT сигурност, които бързо и лесно могат да бъдат внедрени в производството, например мрежово сегментиране и защитни стени. Особено полезни са инструментите, с които потребителите могат да управляват централно всичките си IoT устройства и едновременно да инсталират актуализации за сигурността навсякъде по света. Тази стъпка защитава свързаните производствени дейности и потребителите могат да се фокусират върху действителната си работа.


Източник: БР Техника

Етикети:   БР Техника   Bosch Rexroth   дигитализация   Индустрия 4.0   IoT  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


МТП
Galika
LD
 
DMG MORI
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG