Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Спесима наградена за роботи за автоматизиране на леярски машини и дозиращи роботи

09.01.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Българо-германската фирма Спесима, специализирана в производството на специализирани роботи, машини за газопламъчно и плазмено рязане, както и на информационни системи за обслужване на метростанции и паркинги, бе отличена в категорията "Независим жизнен цикъл на иновацията" на Националния конкурс за иновативно предприятие на годината. Наградата бе връчена от президента Росен Плевнелиев по време на 8-ия Национален иновационен форум в София.

В конкурса Спесима участва с гама специализирани роботи за пълно автоматизиране на леярски машини за алуминиеви сплави, както и с два дозиращи робота – за големи отливки, по поръчка на концерна Фолксваген, и с допълнителна ротация по оста Z за леярски машини със сложна конфигурация.

Дозиращият робот за големи отливки FEEDMAT 5 (F5) е проектиран по заявка на автомобилната компания. През 2010 - 2011 г. са произведени 12 броя, които са внедрени в Германия, Румъния и Китай.

Дозиращият робот за леене FEEDMAT 6 (F6) е проектиран да работи в декартова координатна система с допълнителна ротация по вертикалната ос Z, което е световна иновация.

Основен партньор на фирмата е германската Oskar Frech - лидер в производството на хоризонтални машини за леене на алуминиеви сплави под високо налягане.

Спесима e основател е на клъстъра Мехатроника и автоматизация.

Националният конкурс за иновативно предприятие на годината се организира за осми пореден път от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Представителството на ЕК в България. Конкурсът цели да покаже успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии и да привлече вниманието към постиженията на българските предприятия в областта.

     
Източник: ARC Fund

Ключови думи: Спесима   дозиращи роботи   леярски машини   алуминиеви сплави  

Област: Събития  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...