Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Биомашиностроене получава финансиране от ЕБВР

22.02.2013   |   Инвестиции
 

Българското предприятие Биомашиностроене получи финансова подкрепа от Европейската банка за възстановяване и развитие, за реализиране на инвестиционната си  политика. Дружеството, което оперира под марката Biomashin, ще инвестира средствата в модернизация на производството си.

В съответствие със своята политика укрепване на конкурентни, иновативни и експортно ориентирани български фирми ЕБВР увеличи кредита си за Biomashin до 3 милиона евро. Компанията е специализирана в дизайн и производство на технологично оборудване за хранително-вкусовата, фармацевтичната и химическата промишленост.

Средствата от ЕБВР ще бъдат използвани за закупуване на ново оборудване, включващо машини за лазерно рязане, плазмено рязане и за заваряване на серпентини, което значително ще увеличи ефективността чрез намаляване на производствените разходи и времето, необходимо за изпълнение на поръчки.

Биомашиностроене е базирана в Пловдив, като в момента в предприятието работят 200 души.

Новото оборудване ще бъде допълнено от интегрирана система за планиране на корпоративните ресурси (ERP). Като цяло, компанията очаква увеличаване на производството с 25%, по-голямата част от които са предназначени за износ.

Biomashin в момента изнася повече от 80% от продукцията си за над 15 страни. Основните експортни пазари на компанията са Европейският съюз, Русия, Индия, Турция и Близкият Изток, като за успеха допринася и доброто географското положение.

Предприятието произвежда резервоари за съхранение на храни, напитки, фармацевтични продукти и химикали; топлообменници, изработени от неръждаема стомана; апаратура и оборудване за контейнери под налягане.

     
Източник: ЕБВР; снимка: Биомашиностроене

Ключови думи: Биомашиностроене   Biomashin   ЕБВР  

Област: Инвестиции  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech
hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Инвестиции

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...