Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Алфлет Инженеринг представи иновативната разработка Picomax 56 Top

11.03.2013   |   Събитията
 

Швейцарската фирма Fehlmann предлага изцяло нова разработка на фрезова и пробивна машина Picomax 56 Top, която е с иновативна концепция на управлението чрез Top-функции (Touch Or Programm, патентовано от Fehlmann). Тя бе част от представянето на фирмата по време на международното специализирано изложение MachTech & Metal, което се проведе между 6 и 8 март в Интер Експо Център, София.

"Новото управление на машината дава възможност за работа с трите оси както с CNC, така и ръчно чрез електромеханичен лост за пробиване и ръчни колела за преместване по осите", коментираха изложителите.

"Фрезоването, пробиването и нарязването на резба на единични детайли се извършва сигурно, ефективно и бързо, без загуба на време за програмиране. По този начин машината може да се използва ефективно и от работници, които нямат познания по програмиране.

Picomax 56 Top е разработена въз основа на дългогодишното ноу-хау на Fehlmann и предлага превъзходно съотношение между качество, производителност и цена и е подходяща за единично и малко серийно производство.

Новата машина притежава цифрово управление Heidenhain TNC 620, мощен мотор-шпиндел за фрезови обработки с обороти до 12000 обор./мин, собствено производство на Fehlmann, нарязване на резба с ZS-интерполация, 3D-фрезоване, разстъргване. Чрез вградените директни измервателни системи има възможност за използване на най-модерни методи за обработка с оптимална точност", допълниха още от Алфлет Инженеринг.

     
Източник: Алфлет Инженеринг

Ключови думи: Picomax 56 Top   Fehlmann   Алфлет Инженеринг   Touch Or Programm  

Област: Събития  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...