Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Бъдещето принадлежи на машините за лазерно рязане с фиброоптичен източник

13.03.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Филип Шкембов, управител на ИКИС СЛ, разказва за новото направление в дейността на компанията - производство на металообработващи машини и предимствата на машините с фиброоптично влакно. За мотивите на производителите, изборът на партньори и бъдещите планове за пазарна реализация на ИКИС СЛ четете тук

Уважаеми г-н Шкембов, бихте ли представили новото направление в дейността на фирма ИКИС СЛ?
С цел диверсификация на производството и използване капацитета на производствените мощности и потенциала на инженерния ни отдел, фирма ИКИС СЛ стартира през 2011 г. разработване и производство на металообработващи машини от ново поколение. Произведената от нас машина за рязане на листов материал с фиброоптичен източник е разработена с последно поколение източник с фибро влакно на фирмата JK Lasers. Нашият партньор е световен лидер в разработването и производството на индустриални лазери. Използваният от нас JK лазер с фиброоптично влакно предлага голям набор от решения за повишаване на продуктивността на различни индустриални производства и приложения, изскващи голяма точност. Тези лазери комбинират предимствата на високото качество на лъча, точност и високо качество на среза, висока ефективност, надежност и патентовани технологии за металообработка.

Какви бяха мотивите Ви да започнете производство на металообработващи машини?
Потребителят като цяло се ориентира към високотехнологични и качествени металообработващи машини. Достъпът до нови технологии повишава ефективността на производството, понижава разходите за производство на единица продукт и оказва положително въздействие върху организацията на работа. Голямо предимство е личният опит в използването на водещи производствени техники при металообработващите машини. През последните 5 години фирма ИКИС СЛ обнови машинния си парк с високоефективни машини със CNC управление, което повиши производителността и организацията на работа. Използването на машини от този тип в дадено производство води до повишаване на ефективността като цяло, което е предпоставка за достигане на висока продуктивност.

Какви са пазарните перспективи пред произвежданите от Вас машини и къде смятате да ги реализирате?
Целта на всяка производствена фирма е да намали разходите си чрез инвестиция във високотехнологично и ефективно оборудване. Перспективата е подмяна на старото машинно оборудване с цел постигане на по-голяма продуктивност, в частност подмяна на машините за лазерно рязане ползващи стари технологии със съвременните ползващи фиброоптичен източник. Бъдещите планове за реализация на произвежданите от нас машини за лазерно рязане са свързани с разработването на машина с мощност 2kW, която да отговори за високите изисквания за продуктивност на българския пазар, така и на пазарите в Европейския съюз.

Ваша машина спечели златен медал в област машиностроене на Международния панаир в Пловдив през изминалата година. С какво се отличава Gladius 400 и какви иновативни характеристики притежава?
Златните медали са отличие за продукти, отговарящи на европейски стандарти за качество и представляващи новост в своята област. Международният технически панаир не е само изложение, а място за представяне на иновативни идеи. Нашата машина спечели приз в раздела Машиностроене наред с лидерите в производството на металорежещи машини Ингмар БГ – TRUMPF TruMatic 3000 Fiber. Предимствата на Gladius400 са възможност за рязане на листов материал от различни видове метали, вградената система за пречистване на отработените газове, възможност работната маса да бъде с различна големина в зависимост от нуждите на клиента, висока степен на безопасност при работа с лазерни лъчения. Машината отговаря на всички европейски норми за безопасност и ергономия, компактност на конструкцията, висок КПД и ниска консумация на енергия.

     
Източник: South-East European INDUSTRIAL Market; снимка: ИКИС СЛ

Ключови думи: ИКИС   Gladius400   металообработващи машини   фиброоптичен източник  

Област: Експертно  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...