Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

15-21 април - Bosch Rexroth ще представи енергийно ефективни хидравлични решения на Bauma 2013 - 27.03.2013

27.03.2013   |   Начало»Предстоящо
 

От 15 до 21 април т.г. Bosch Rexroth ще вземе участие на изложението Bauma 2013 в Мюнхен, съобщиха за IndustryInfo.bg от БР Техника, основен търговски партньор на компанията у нас.
 
Акцент в представянето на немския производител ще бъде енергийната ефективност и програмата Rexroth 4EE.

„Във времена на повишаващи се цени на енергията и нейното потребление, енергийният мениджмънт е по-важен от всякога. Прилагането му се стимулира и от различни разпоредби, изискващи производителите на автомобили с висока проходимост да намалят вредните емисии. Съответно, от доставчиците на мобилна хидравлика се изисква да предложат решения за справяне с тези предизвикателства. Именно тук, Bosch Rexroth може да предложи ефективна хидравлика, съчетана с иновативна технология и интелигентна електроника. Като един от водещите доставчици на системи и компоненти за мобилни приложения, ние предлагаме няколко решения за оптимизирана мощност и управление на енергията в съответствие с „Rexroth 4EE - Rexroth for Energy Efficiency” подхода, състоящ се от четири нива.

При разработването на нови решения и оптимизиране на съществуващи такива, от решаващо значение е да се съсредоточим върху самото проектно изискване за енергия (Energy Design System). Чрез използването на енергоефективни продукти (Efficient Components) енергията се използва оптимално и ефективността й се увеличава. Хидравличните акумулатори и регенеративните устройства съхраняват неизползваната енергия за по-късна употреба (Energy Recovery). Последното ниво от Rexroth 4EE се отнася до оптималното набавяне на енергия (Energy on Demand)”, коментират от Bosch Rexroth.

„На изложението Bauma 2013 Bosch Rexroth ще представи хидравлична старт-стоп система за строителни машини; системата Virtual Bleed Off – VBO, която спестява повече от 20% гориво за багери; системата LUDV, предназначена за подобряване на производителността на компактни багери и новата хидромеханична трансмисия HVT R2”, допълниха от БР Техника.

Допълнителна информация за енергийно ефективната стратегия на Bosch Rexroth 4EE може да откриете тук.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   хидравлика   старт-стоп система   хидравлични акумулатори  

Област: Предстоящо  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...