Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ехнатон с признание за дейността си в областта на машинното зрение

22.05.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Фирма Ехнатон спечели второ място в категория "Aнгажираност" на тазгодишната Европейска среща на партньорите на Cognex в Дъблин.

Ехнатон, която е ASP (Automation Solution Provider) партньор на водещия производител в областта на визуалната инспекция и идентификация за индустрията Cognex, получи отличието и значителен финансов стимул като признание за успешната си дейност в областта на машинното зрение в България.

"Зачитането на нашите усилия по този изненадващ и вълнуващ начин е голямо признание и гордост за нас. Оценката се извършва на база цялостната ни дейност в рамките на изминалата година по строго дефинирани критерии и показатели, които се отчитат ежемесечно. Оценени сме в съревнование между 25 партньорски фирми само в Централна и Източна Европа, повечето с дългогодишни традиции и изцяло ангажирани в областта на машинно зрение", коментира за сп. Инженеринг ревю Илиана Айвазова, търговски мениджър за Mitsubishi Electric и Соgnex във фирма Ехнатон.

Cognex е официално в България от края на 2009 г., откогато датира и партньорството на Ехнатон.

"Освен моралната и емоционална страна на събитието, не по-малко стойностна за нас е и самата награда. Финансовият й еквивалент ни позволи да обновим лабораторията си с най-новите продукти на Cognex. Това е безкрайно ценно за нас, тъй като предоставя възможности на нас и нашите клиенти да се докоснем до най-новите технологии в света на визуалната инспекция и идентификация в индустрията, да демонстрираме, обучаваме, тестваме, извършваме оценки на изпълнимост на проектите - с една дума - да работим още по-пълноценно и ефективно", допълни г-жа Айвазова.

Cognex е официално в България от края на 2009 г., откогато датира и партньорството с Ехнатон. “През изминалите вече повече от 3 години свършихме много работа. Натрупахме знания и опит. Оправдахме доверието на клиентите, които ни се довериха в първите проекти, както и на колегите от фирми Авангардни Технологии и Машини, Софтгруп, Артемис, които станаха наши партньори и успешно разработват и внедряват решения на базата на Cognex машинно зрение”, разказва за постигнатото г-жа Айвазова.

“Фирма Cognex е световен лидер и доставчик на решения за машинно зрение в индустрията. Има над 30-годишен опит и ненадминати до момента технологии в областта. В Европа производството и складовете са в Ирландия, което ни позволява да доставяме в рамките на 24 часа”, допълва тя.

“Областите на приложение на системите на Cognex, които стават все по-актуални, а ние натрупахме опит и предлагаме надеждни решения, са насочени към идентификация и проследимост (във фармацията, свързани с преминаването към GS1 Data matrix маркировки, в електрониката – 2D Data matrix лазерно маркирани кодове, хранително-вкусовата промишленост – високоскоростно OCR/OCV четене и верификация на символи), направляване на роботи и XY координатни маси, и разбира се, инспекция”, разказва за дейността на Ехнатон в областта на машинното зрение търговският мениджър за Соgnex.

“Стараем се своевременно да информираме клиентите за новостите, предоставяйки актуална информация във форма на каталози, онлайн семинари и демонстрационни видеоклипове. Паралелно с това провеждаме семинари и обучения, където наред с принципните и теоретични постановки, информация за налаганите стандарти и изисквания към индустрията, демонстрираме  на живо функционалността и предимствата на продуктите на Cognex. Следвайки тази политика, планираме организирането на поредица от семинари, които ще проведем в по-големите градове на страната  в средата на юни, където наред с демонстрациите ще предоставим възможност за нашите клиенти да тестват със свои мостри и да дискутираме конкретни приложно ориентирани теми”, обявиха за читателите организаторите от Ехнатон.

Съгласно програмата, семинарите “Cognex – машинно зрение в индустрията” ще се проведат на 14 юни - в София, на 19 юни - в Русе, на 20 юни - в Габрово, и на 21 юни - в Пловдив.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: Ехнатон   Cognex   машинно зрение  

Област: Събития  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...