Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

FANUC предлага нови прогнозни инструменти за CNC машини

27.05.2013   |   Технологии
 

FANUC предлага нови прогнозни и превантивни инструменти за поддръжка на двигатели и вентилатори в успешната си серия 30i/31i/32i-MODEL B машини със CNC, съобщиха от компанията. „Това позволява на персонала по поддръжката да обслужва машината по време на планирано прекъсване, а не когато тя се повреди. Специални усилватели следят състоянието на сервомотора чрез проверка на съпротивлението на намотките. Най-честата причина за неговата повреда е проникването на охлаждаща течност в двигателя.

Течността постепенно нарушава изолацията и води до късо съединение. Най-новите регулатори на FANUC са в състояние да следят съпротивлението на намотките и да предскажат кога моторът ще се повреди, за да може обслужващият персонал да го поръча и смени предварително”, заявиха от компанията.

„Възможността да се следи скоростта на въртене на всеки вентилатор в регулатора и CNC-то също може да предотврати повреда. Тъй като прегряването е най-застрашаващият фактор, FANUC използва вентилатори за охлаждане на електронните компоненти. Една повреда на вентилатора може да доведе до повреда на CNC-то и машината да спре. Поради тази причина обръщаме голямо внимание на мониторинга на скоростта на всеки вграден вентилатор и предоставяме възможност на производителите да планират навреме подмяната му”, допълниха от FANUC.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   прогнозни инструменти   CNC машини  

Област: Технологии  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...