Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ще продължим да следваме политиката на лоялност към Caterpillar и нашите клиенти

16.05.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В специално интервю за сп. Инженеринг ревю и специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com Пламен Стойчев, управител на Елтрак България разказва за постиженията на компанията, която оперира на българския пазар вече над 20 години, новостите в продуктовата й гама и стратегията за бъдещо развитие.

Уважаеми г-н Стойчев, от средата на миналата година заемате позицията управител на Елтрак България. Бихте ли представили себе си и компанията пред читателите на сп. Инженеринг ревю?
Елтрак България е официален дилър на технологичния лидер Caterpillar за строителна и минна механизация, дизелови и газови двигатели, генератори и кари. Компанията е и официален дистрибутор на двигателите Perkins.

В Елтрак България работя вече 16 години и съм заемал различни длъжности като сервизен механик, търговски представител и инженер по продажбите, търговски директор от 2008 г. до 2012 г. По образование съм автомобилен инженер от ТУ-София.

Как оценявате постиженията в дейността на компанията през 2012 г. на фона на двадесетгодишната история на Елтрак България?
Елтрак България винаги е следвала политика на лоялност към Caterpillar и към своите клиенти и това го доказваме вече 20 години. През последните 4 години на фона на драстичното свиване на пазара на строителни машини компанията ни трябваше да намери нови пазарни възможности, за да запази екипа и да гарантира стабилното преминаване през кризата. През 2012 г. продължихме да насочваме усилията си в популяризиране на марката САТ в агросегмента основно с телескопичните товарачи, минитоварачите и багер-товарачите. Доразвихме дивизията за дизелови и газгенератори, като изпълняваните от нас проекти достигат вече огромни мощности и са с висока степен на сложност и комплексност. Развихме изключително стабилно и продажбите на сертифицирани употребявани машини САТ с гаранция от самия производител – уникална платформа без аналог при конкурентите ни.

Посоченото по-горе и фактът, че машините САТ работят във всички минни компании и големи кариери в България, неминуемо ни задължава непрекъснато да повишаваме квалификацията на екипа си и качеството на сервизните услуги.

Екипът на Елтрак България и клиентите ни оцениха високо стабилността и постоянството на компанията, а това за мен беше най-голямото постижение през 2012 г.

През изминалата година ръководството на Caterpillar обяви намерението си да представи 64 нови модела машини. Какви новости да очакват клиентите на Елтрак България?
Като водеща компания в своя сегмент CAT инвестира всеки ден 6 млн. долара в изследвания и нови разработки. Най-новите модели машини бяха представени наскоро на изложението BAUMA 2013 в Мюнхен. Ще спомена само няколко от тях: CAT 336E Hybrid – 36-тонен верижен багер с хибридна технология, САТ 966К XE – колесен товарач с джойстик управление на хода на машината и революционна комбинирана хидростатична и хидродинамична трансмисия, CAT 6020B – минен хидравличен багер с тегло 200 т с обратна кофа с обем 11 м3. Пътностроителният сегмент на Caterpillar, включващ пътни регенератори, валяци, асфалтополагачи и фрези, също се представя с много нови модели.

Какво включва стратегията ви за пазарно развитие през тази година?
Обучение на целия екип, нови модели машини с по-висока ефективност, безкомпромисно качество на услугите, които предлагаме, и постоянно повишаване на нивото им, индивидуален подход към клиентите, постоянство, лоялност, грижа и отговорност, оптимални решения, бърза и професионална реакция на сервиза, популяризиране на продуктите, експресна доставка на резервни части. Това са само част от съставките. Самата рецепта си остава фирмена тайна.

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Елтрак

Ключови думи: Елтрак   Caterpillar   CAT   строителна и минна механизация   дизелови и газови двигатели   генератори   кари  

Област: Експертно  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...