Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Eвропа се нуждае от повече опаковъчни машини

05.06.2013   |   Бизнес
 

Високият стандарт на живот в Европа е довел до популяризиране на пакетираните суровини като пакетирани храни, тоалетни принадлежности и козметика, както и до ръст в търсенето на опаковъчни машини в региона, установи пазарно проучване на Frost & Sullivan. Нуждата от решения за опаковане за продукти с различни форми и размери заедно с фокуса на производителите върху автоматизацията ще поддържат инвестициите в пазара.

Според изследването на Frost & Sullivan европейският пазар регистрира приходи в размер на над 12,62 млрд. американски долара през 2012 г. Очаква се тази цифра да достигне 14,63 млрд. през 2016 г. 

Проучването обхваща машини за пълнене, затваряне, масово пакетиране, поставяне на опаковки, палетиране и др. Сегментите за крайни клиенти включват химикали и нефтопродукти, храни, напитки, фармацевтични продукти, сладкарски изделия и тютюн, тоалетни принадлежности и козметика.

Демографските промени като нарастването на средната възраст на населението и увеличения брой на малките домакинства в Европа са в основата на търсенето на решения за индивидуално опаковане, специализирани опаковъчни линии и машинно оборудване.

"Доставчиците на машини трябва да се съсредоточат върху региони, които не са засегнати от икономическия спад. Пазарите в скандинавските страни, Централна и Източна Европа и Великобритания ще предложат най-много възможности благодарение на стабилните си икономики и ръста на крайните потребители", смятат анализаторите на  Frost & Sullivan.

     
Източник: Frost & Sullivan; снимка: sxc.hu

Ключови думи: Frost & Sullivan   опаковъчни машини   машини за пакетиране  

Област: Бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...