Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Siemens PLM Software представи най-новата версия на Solid Edge

26.06.2013   |   Технологии
 

Siemens PLM Software представи най-новата версия на своята 3D CAD система Solid Edge - ST6, в рамките на Solid Edge University 2013 в Синсинати, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от българския PLM и CAD/CAM доставчик СпейсКАД.

Най-новата 6-та версия на Solid Edge със синхронна технология  включва редица нови подобрения в областта на проектирането, симулацията и екипна работа. Според производителите те позволяват до пет пъти по-бързо моделиране с повърхнини за стилен дизайн и до пет пъти по-бързо конструиране на щамповани детайли от метални листове.

Нов симулационен инструмент в Solid Edge автоматично оптимизира проектирането - до шест пъти по-бързо, като спомага за намаляване на производствените разходи. Нови функции в синхронната технология подпомагат проектантите да внасят и да използват повторно файлове до шест пъти по-бързо.

Сред новостите са и поддръжка за улесняване на импорта на файлове от SolidWorks и нов симулационен инструмент за автоматично оптимизиране на проектирането. Нова ункционалност също помага на потребителите на Solid Edge ST6 да учат, да споделят и да си сътрудничат с други потребители на софтуера.

Новият прозорец YouTube предлага възможност за директно записване, качване и споделяне на сесия моделиране в YouTube, както и търсене в YouTube на други клипове, свързани със Solid Edge. Потребителите вече имат достъп и до дискусии, уроци и възможност за обмяна на опит чрез нова онлайн общност Solid Edge Community.

Обновеният Solid Edge съдържа и нов Solid Edge Mobile Viewer, а безплатното 3D приложение за преглеждане на преносими цифрови устройства вече е на разположение за таблети с Android и iPad.

Siemens представи и последната версия на решението за управление на проекти и повишаване на ефективността на екипната работа Solid Edge SP, познато досега като Solid Edge Insight XT.  Solid Edge SP опростява управлението на Solid Edge CAD файлове и всички свързани с проекта задачи, инженерни изменения и данни. Последната версия на Solid Edge SP е реализирана върху Microsoft SharePoint и подобрява управлението на проектни данни с визуален подход, с възможност за показване на умалени изображения на детайли и възли в браузера Relation Browser, като осигурява възможност за директен достъп до ревизиите и свързаните с тях документи.

     
Източник: СпейсКАД

Ключови думи: СпейсКАД   Siemens PLM Software   Solid Edge   SolidWorks  

Област: Технологии  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...