Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Yamazaki Mazak и Бимекс Лимитид организираха Ден на отворените врати

26.06.2013   |   Събитията
 

На 25 юни т. г. фирмите Yamazaki Mazak Central Europe и Бимекс Лимитид организираха Ден на отворените врати. В лекционната част на мероприятието в хотел "Палас" - гр. Казанлък домакините от фирма Бимекс Лимитид представиха японската корпорация Mazak – един от най-големите световни производители на металообработващи машини, най-новите модели машини от серия Smart и системите за управление Mazatrol-2.

Акцент бе поставен и на специална разработка на Mazak в партньорство с българската компания за специализиран софтуер Рапид Прогрес (представител за региона на американската компания ESPRIT) – CAM система за програмиране основно на високотехнологичните машини на МАZAK, които се произвеждат за европейския пазар.

„Нашите наблюдения за пазара в последните няколко години са, че в България търсенето е основно на машини от по-висок клас. Което говори, че производството е ориентирано към високо технологични продукти, които изискват по-прецизна и по-сложна обработка”, заявиха организаторите.

Събитието продължи с посещение на сервизния център на МАZAK за България в базата на фирма Макра, където гостите имаха възможност да наблюдават обработка на детайли със стругови центрове Мазак QSM200M/QSM250M и демонстрация на петстранна обработка с вертикален обработващ център MAZAK Variaxis J500, собственост на фирма Импулс. „Това е първата продадена в България подобна машина, която е интересна с решението, че може да работи с 4+1 оси. Тази функция я прави адаптивна и за работа в режим, който не изисква 5-осева обработка, което е не само енергоефективно за клиента, но и значително е намалило себестойността на машината без да са направени никакви компромиси по отношение на маханиката и качеството на работа”, допълниха от Mazak.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Yamazaki Mazak Central Europe   Бимекс Лимитид   Макра   Импулс   стругови центрове   вертикален обработващ център  

Област: Събития  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
Galika
DMG MORI

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоФирмена публикацияСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...