Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Семинар представи възможностите за машинно проектиране с Autodesk версия 2014

26.06.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 25 юни т.г. Autodesk Inc. заедно с дистрибутора БиЕмДжи и своите партньри от КАД Пойнт проведоха работна среща на тема „Машинно проектиране с Autodesk версия 2014“ в Кемпински Хотел Зографски гр. София. Срещата бе посетена от над 50 инженери и конструктори от български и международни фирми, работещи в България.

„В рамките на мероприятието бе представена стратегията и възможностите за българските специалисти и фирми за подобряване на машиннното конструиране. Дискутирани бяха редица важни теми от ежедневието и реалността на проектантите и конструкторите в машиностроителните фирми, както и такива отнасящи се към бизнес възможностите и предизвикателсвата пред машиностроителния бизнес в България”, заявиха от БиЕмДжи.

Посетителите имаха възможност да се запознаят с подхода на Autodesk за дигитално прототипиране, новостите в пакетите на Autodesk – Product Design Suite 2014. Бяха показани и демонстрирани конструиране тримерно на големи сглобки, по-бързо и директно съставяне на техническа документация, работа с множество 2D чертежи, създаване на многовариантност на модела и бързо създаване на портфолио от модели, тестване, натоваравания и симулиране на моделите. Показана бе разпределена конструкторската работа в екип от инженери на базата на управление на данните с помощта на Autodesk Vault 2014.

„Голям интерес предизвика демонстрацията на специлизирания софтуер за симулация на Autodesk – CFD (Computatinal Fluid Dynamics), направена от инж. Питър Приесол, специалист от Autodesk. Симулацията показа как тримерен модел на клапан се пренася в софтуера за симулация и колко лесно могат да бъдат проверени флуидните потоци в него и как биха се повлияли от промени в геометрията на модела. Бе наблегнато на факта, че решението за симулация на Autodesk е предназначено основно да помага на конструкторите да оценяват и избират най-добрия вариант на изделието още в момента на конструиране и че този софтуер за симулация не изисква специализирани познания и умения, за да бъде използван”, допълниха организаторите.

От фирма КАД Пойнт показаха новостите в Product Design Suite версия 2014, както и различни работни процеси и добри практики, които да улеснят и подобрят работата на проектантите. Бяха показани цялостни решения за проектиране, както и такива за работа в екип и управление на данни.

     
Източник: БиЕмДжи

Ключови думи: БиЕмДжи   Autodesk   Кад Пойнт   проектиране   машини  

Област: Събития  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...