Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ББКМ и ТУ Габрово със съвместен проект за актуализиране на учебните програми

17.07.2013   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Среща между ръководствата на ТУ Габрово и ББКМ във връзка с реализирането на проект за актуализиране на учебните програми в съответствие с изискванията на бизнеса се проведе в Габрово, съобщиха от Българската браншова камара по машиностроене.

В изпълнението на проекта, по който ББКМ е партньор, ще бъдат пряко ангажирани над 15 изявени мениджъри и водещи специалисти от основни машиностроителни фирми от Габрово, Казанлък, Стара Загора, Ловеч – Цератицит, Подемкран, АМК, Мехатроника, Капрони, М+С Хидравлик, Прогрес, Осъм и др., съобщи инж. Илия Келешев, председател на камарата.

"Освен експертното ангажиране на фирмите при актуализирането на програмите с проекта се цели укрепване на директните връзки между фирмите и ВУЗ, подписването на договори за сътрудничество, за стажове, практики, за работа и т.н. Сам по себе си този проект не може да реши многото и разнообразни проблеми, които имат фирмите и ВУЗ, но сме с очакване, че ще има конкретна, реална стъпка напред. За подробностите и дейностите по проекта ще говорим нееднократно отсега нататък. На него браншовата камара гледа като на конкретна стъпка за по-добро решаване на проблемите с кадрите", коментира инж. Келешев.

ББКМ съобщи, че започнала и друг проект, свързан с образаванието - "Стабилизиране на заетостта и повишаване качеството на работната сила чрез обмяна на иновативни практики за продължаващо професионално обучение в машиностроителните предприятия". Целта на проекта да се изучи добрата практика в машиностроенето в България и в Полша в областта на привличането, задържането и подготовката на млади хора до 29-годишна възраст и за повишаване квалификацията и преквалификацията на заетите на над 45-годишна възраст.

     
Източник: ББКМ; снимка: ТУ Габрово

Ключови думи: ББКМ   машиностроително образование   производство  

Област: Събития  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...