Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Специализиран модул T-FLEX CAM за генериране на NC програми за производство - 24.07.2013

24.07.2013   |   Начало»Технологии
 

T-FLEX CAM е специализиран модул за генериране на NC програми за производство, включително за проверка на инструменталния път и симулация на машината при обработка и отнемане на материал.

T-FLEX CAM предлага решения за NC програмисти, управляващи CNC машини за фрезоване, пробиване, струговане, нишкова електроерозия (EDM), лазерно и плазмено рязане, за разкрой.

В комбинация с T-FLEX CAD, T-FLEX CAM осигурява напълно асоциативни, интегрирани инструменти за проектиране на продукти и производство върху CNC машини.

T-FLEX CAM използва една и съща геометрия с T-FLEX CAD, за да се генерира път на инструмента, който гарантира производството на детайла, моделиран с T-FLEX CAD. Проверката на пътя на инструмента и машината симулация в T-FLEX помага на технолозите и CAM програмистите за бързо генериране на коректна NC програма за качествена и ефективна механична обработка и пълно използване на машината.

T-FLEX CAM предлага също пост процесори, библиотеки и редактори на инструменти и специфични за индустрията машинни решения, които автоматизират взаимно свързаните задачи в производствения процес.

Параметрична CAD/CAM интеграция
T-FLEX CAM позволява на технолога да вземе по-централна роля чрез предоставяне на обратна връзка към конструкторите, като асоциирането на модела и NC инструменталните пътища за неговата механична обработка позволява едновременното конструиране и технологична подготовка върху един и същ модел.

Поради способността на T-FLEX CAM да поддържа пълна асоциативност и синхронизация с 3D модела на продукта, производствената информация може да се актуализира директно от проектните CAD данни. NC програмирането за производство може да започне по-рано и да следва автоматично промените в проекта. Резултатът е повишаване на производителността и подобряване на качеството.

Напълно асоциативната връзка на геометрията и пътя позволява промяна на параметрите на геометрията или обработката и веднага да се получи точна, актуализирана версия на NC инструменталния път.

С интеграция в един екранен прозорец на T-FLEX CAM в T-FLEX CAD, всички операции по обработката се определят, изчисляват и проверяват, без да се напуска работната среда на T-FLEX CAD.

Асоциативност между измененията в модела и пътя на инструмента
Всички обекти на 2D и 3D геометрия, използвани за обработка, са напълно асоциативни с параметричния T-FLEX CAD модел. Когато се променя геометрията на модела в T-FLEX CAD, T-FLEX CAM дава възможност на потребителя автоматично да синхронизира всички инструментални пътища за обработващите операции синхронно с актуализираната геометрия.

T-Flex CAM предлага следните специализирани функционални модули: нишкова ерозийна обработка (EDM); пробиване и резбонарязване; 2.5D фрезоване/гравиране, щанцоване, 3D фрезоване, разширено 5D фрезоване, 5D пробиване, профилно фрезоване на валове/ексцентрици, моделиране на режещи инструменти, постпроцесиране.

Кадкам БГ

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Кадкам БГ

Ключови думи: Кадкам БГ   T-FLEX CAM   T-FLEX CAD  

Област: Технологии  

SpaceCAD
hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...