Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens е иновативна както с техническите си решения, така и с подхода си към клиентите - 31.07.2013

31.07.2013   |   Начало»Технологии
 

Siemens е иновативна както с техническите си решения, така и с подхода си към клиентите
Тенденциите в управленията за металорежещи машини следват развитието на електрониката за масовия потребител - повече възможности за комуникация с други устройства и компютри, съвременна графика и визуализация.

Също така повишаване на възможностите за програмиране - както с използването на команди и примитиви от съвременните езици за базово програмиране, които до този момент не позволяваше програмирането в DIN/ISO, така и все по-интуитивно графично програмиране, симулация на детайл програмите с анимиране и т.н.

Продуктови и технологични новости
Предизвикателствата в индустрията са за всички, ние като фирма, определяща и следваща тенденциите и насоките в машиностроенето в цял свят, се стремим да бъдем иновативни, както с техническите си решения, така и с подхода си към клиентите.

В началото на тази година лансирахме новото компактно управление SINUMERIK 808D, предназначено за стандартни стругови и фрезови машини, което се базира в голяма степен на управлението ни от средния клас SINUMERIK 828D.

То използва идентичен човеко-машинен интерфейс (HMI), има съвременни възможности за комуникация с други устройства, като позволява опростена адаптация както към нови машини, така и към машини, които се модернизират. Имайки предвид голямото количество стандартни машини, които са в експлоатация в българското машиностроене, и - от друга страна, изключително атрактивна цена на управлението, то бързо ще заеме добри позиции в индустрията ни.

 Другите новости са свързани с развитието на визуализацията, базирани на платформата SINUMERIK Operate, като и развитието на нови функции и възможности за подобряване на производителността на CNC-машините, като – SINUMERIK MDynamics, Advanced Surface, Volumetric compensation, programSYNC, SINUMERIK CtrlEnergy и.т.н.

Българското машиностроене – днес и утре
Българският пазар на ЦПУ запазва нивата си от последните години при производството на нови машини, забелязва се съживяване на проектите за ретрофит, както и няколко амбициозни проекта на български компании за нови машини, които към настоящия момент не се произвеждат в България и в които SIEMENS е партньор.

За развитието в близко бъдеще на машиностроенето в България се надяваме да навлязат компании от автомобилостроенето, които са основен мотор за развитието му.

Инж. Петър Кацаров, мениджър продажби Задвижващи технологии, Сименс, Сектор Индустрия

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Сименс

Ключови думи: Сименс   SINUMERIK 808D   стругови машини   фрезови машини  

Област: Технологии  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...