Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ЕМО Хановер 2013 - съпътстващи мероприятия - 14.08.2013

14.08.2013   |   Начало»Предстоящо
 

Между 16 и 21 септември Хановер отново ще бъде домакин на търговското изложение за металообработващата промишленост EMO. Под мотото "Интелигентност в производството" то ще посрещне най-важните представители на сектора от цял свят и ще покаже най-новите тенденции в технологиите за производство. Освен мащабна изложбена площ, на която производители от цял свят ще демонстрират своите изделия, решения и услуги, панаирът предлага и богата съпътстваща програма.


ЕМО-конгрес „Интелигентно производство”

Кореспондирайки с основната тема на ЕМО – „Интелигентно производство”, Съюзът на
немските производители на машини и съоръжения VDMA (СНПМС) провежда своя
конгрес в поредицата „Интелигентно производство” 2013 по време на ЕМО Хановер. Във фокуса на събитието под мотото

„Вдъхновени от технологията” са темите сила на иновациите, гъвкавост и технологично ноу-хау. Международни фирми от приложните браншове, от производствената техника и от поддоставчиците ще докладват за своите стратегии към върха. В три форума ще бъдат дискутирани - Постижения: Опростено производство и гъвкави вериги на добавена стойност; Ефективност: Устойчиво и ресурсоспестяващо производство; Интелигентност: Умни фабрики чрез промишленост 4.0, сила на иновациите. Програмата ще бъде допълнена от специфични тематични обиколки на панаира.
 

ЕМО-конференция „Нови производствени технологии във въздухоплаването и
космонавтиката”

Институтът за производствена техника на Лайбниц Университет в Хановер, Германия, и Machining Innovations Network от северно-германския Фарел отправят покана за посещение на тяхната съвместна двудневна конференция. Вече за 13-ти път реномираната международна конференция събира специалисти от промишлеността и изследователската дейност за обмяна на актуална информация за развитието и бъдещи предизвикателства в производствените технологии за въздухоплаването и космонавтиката.

 
Изложба „Иновациите вчера – днес – утре – икономични процесни решения
за качествени детайли”

Икономичните решения при обработката са от централно значение за
конкурентоспособността на производствените предприятия. В допълнение към ЕМО -
конференцията ”Производствени технологии във въздухоплаването и космонавтиката”
Machining Innovations Network ще покаже съвместно със своите членове как изглеждат иновативни и близки до практиката решения за качествени детайли. Посетителите ще видят актуални решения, които могат веднага да бъдат приложени.

 
ЕМО-фокус Индия

Индия принадлежи към международните развиващи се пазари в областта на
обработващите машини. Само през последните пет години потреблението на
обработващи машини се е увеличило с почти 25% до над 2 млрд. евро през 2012 г. Сега страната се нарежда на 6-то място между най-големите пазари на обработващи машини.

Като важен вносител с обем от почти 1.6 млрд. евро през изминалата година и бързо развиваща се автомобилна, електрическата и електронната индустрия, и общо машиностроене Индия предлага добри бизнес възможности за международните производители на обработващи машини. По тези причини СНПОМ представя на ЕМО Хановер 2013 ЕМО-фокус Индия. Експерти ще информират за икономическите, политическите, правните и данъчни условия в страната, както и за особеностите при продажба, сервиз и клиентска структура.


Blue Competence призовава за енергийна ефективност в производството

За втори път на ЕМО Хановер като допълнение към дискусията в рамките на конгреса „Интелигентно производство” ще има и щанд на Blue competence. На него ще бъдат показани продукти и решения за енергийно ефективни промишлени продукти. “Blue competence - Engineering a better world” е инициатива на европейската промишленост за обработващи машини и на немското машиностроене.


Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network от Щутгарт, Германия организира отново срещи на
предприемачи по време на ЕМО Хановер 2013. Онлайн-платформата свързва подходящи партньори по определени теми още преди панаира. На база на взаимния интерес разговорите са целенасочени и ефективни. Така ги описват участниците в срещите през 2011г. Тогава 156 партньори от 25 страни са провели над 500 разговора, които са организирани от Enterprise Europe Network.
 

Привличане на млади машинни инженери – Job mit Power

Машиностроителната индустрия ще има нужда и в бъдеще от все повече квалифицирани кадри, ако иска да задържи и развива темпото на иновациите и позициите си пред международните клиенти. Поради демографските промени и намаляващия интерес към техническите професии, немската машиностроителна промишленост стартира инициативата преди много години. През 2009 е създадена дори фондация към СНПОМ, за да противодейства на тези процеси.

Под мотото „Машинен инженер – Job mit Power” заедно със свои партньори от промишлеността, професионалните и висшите училища, както и от трудовите агенции тя кани над 6000 младежи от общообразователни и професионални училища на ЕМО Хановер 2013. Това е пример, как браншът в Германия подхожда към проблема, който съществува навсякъде по света в много индустриални и развиващи се държави. С помощта на панаирната ЕМО-атмосфера, голямото международно участие, иновациите и многото производствена техника, тя се старае да направи привлекателни техническите професии в машиностроенето.

     
Източник: ЕМО

Ключови думи: ЕМО   Хановер   панаир   машиностроене   металообработка  

Област: Предстоящо  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...