Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

ABB придоби бизнеса с електродвигатели с пръстеновиден ротор на Alstom

21.08.2013   |   Бизнес
 

ABB придоби бизнеса с електродвигатели с пръстеновиден ротор на Alstom, съобщиха от компанията. Бизнесът, със седалище в Билбао, Испания, има около 120 служители, които ще станат част от подразделението ABB Process Automation.

"Сделката ще затвърди позициите ни в сегмента за мелници с директно задвижване (GMD бизнеса). Те намират приложение в минната промишленост за обработка на големи количества руда и извличане на метали като мед, злато, платина, желязо и молибден.

Пазарът на GMD системи се очаква да нарасне поради увеличаващото се търсене на тези минерали в развиващите се страни. Дълбоките мини с по-сложни рудни формации или по-малки количества залежи, изискват смилане на по-голям обем материали. GMD системите на ABB са предназначени да отговорят на необходимостта от изключително висока производителност в мините, надеждност и годност на смилането.

Придобиването ще обедини водещ продукт като електродвигателите с пръстеновиден ротор на Alstom с електрическото оборудване на ABB за GMD системите, което ще ни даде възможност да засилим позициите си на силен вертикално интегриран системен доставчик в сектора", заяви Вели-Мати Рейникала, ръководител на ABB Process Automation.

Страните се споразумяха да не разкриват финансовите параметри на сделката.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   Alstom   електродвигатели с пръстеновиден ротор   мелници с директно задвижване  

Област: Бизнес  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...