Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Schuler представи новата сервопреса MSD 250 с по-голяма производителност, при непроменено пресово усилие и намален разход на енергия - 28.08.2013

28.08.2013   |   Начало»Технологии
 

В края на м. юли в заводите на SCHULER в гр. Гьопинген – Германия, г-н Оливер Байзел, директор „Щанцови и пресови линии“ приветства гостите дошли за презентацията на новата сервопреса MSD 250, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от фирма ЛД, представител на SCHULER у нас.

Досега фирма SCHULER е продала в много страни около 340 преси със ServoDirekt-Technologie. Особено предпочитани са моноблок машините със заварена конструкция на корпуса, които могат да се доставят сглобени.

Новата MSD 250 с пресово усилие 250 тона беше тема на разговори и обсъждания с клиентите. В сравнение с предходния модел, MSD 250 е значително по-компактна, необходима е по-малка площ за монтаж и работа и е по-бърза от предишните машини. Основните технически параметри - ход на щосела, размери на масата, височина на затваряне са оптимизирани, за да отговарят на изискванията на пазара, като се постигат по-големи скорости - до 90 хода за минута при максимален ход и до 160 хода при махален режим на работа.

Машината е по-лесна за работа, а разходът на енергия е с 30% по-малък.Намалени са износването на инструментите и ударт при пресоване. За презентазицята в Гьопинген сервопресата MSD 250 е окомплектована с осем валова листоизправяща машина и „Powerfeed“ подаващо устройство, произведени от Schuler Automation. Линията работи със скорост 120 хода за минута, а клиентите на Schuler имаха възможност да проведат опити за щанцоване и да тестват собствени инструменти. Пресата ще остане известно време в заводите в гр. Гьопинген, за да може да се провеждат опити при конкретни запитвания.

Благодарение на серийното производство моноблок сервопресите са със срок на доставка от 6 до 8 месеца. Съотношението цена/производителност ще убеди много клиенти в целесъобразността от инвестиция в нова машина или линия.

Машините отговарят на строгите изисквания за енергоефективност за малки и средни предприятия и клиентите могат да се възползват от програмите за европейско финансиране, допълниха от ЛД.

     
Източник: ЛД

Ключови думи: ЛД   SCHULER   преса   MSD 250  

Област: Технологии  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...