Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KOMAGE ще участва на ежегодния конгрес и изложение Euro PM2013 - 11.09.2013

11.09.2013   |   Начало»Предстоящо
 

KOMAGE ще вземе участие на ежегодния конгрес и изложение за прахова металургия Euro PM2013, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от фирма ЛД, представител на KOMAGE у нас. Тридневното събитие, организирано от Европейската асоциация по прахова металургия, тази година ще се проведе в шведския конгресен и изложбен център Svenska Massan, от 15 до 18 септември в Готенбърг. Участие ще вземат специалисти от бранша, изследователи и доставчици на оборудване, клиенти търсещи възможност за сътрудничество.

"Праховата металургия е непрекъснато и бързо развиващ се сектор, прилагащ иновативни технологии, обхващащ все повече сплави и материали от черни и цветни метали, както и голямо разнообразие от форми. Последните данни сочат, че само за европейския пазар годишният оборот е над 6 милиарда евро, при годишно производство в световен мащаб от над 1 милион тона. Уникалната гъвкавост на процеса PM - Pulvermetalurgy позволява детайлите да бъдат изработени от материали, които са съобразени със специфичните нужди на клиента и води до подобряване на физико-механичните им свойства. В сравнение с производството на части чрез стружкоотнемане, ПМ е една рентабилна алтернатива, която може да спести материал и време за производство", коментираха от ЛД.

"Фирма КОМАGЕ е специализирана в тази област и предлага пресови системи и линии както за производство на детайли с проста стандартна геометрия, така и за такива с много сложна форма. Пресите на КОМАGЕ – прости колкото е възможно – сложни колкото е необходимо – това е принципът за проектиране на машините с приложение в ПМ, като фокусът е върху технологичните особености, целта на процеса и съотношението цена/производителност.

Компанията предлага на клиентите решения, в които стандартни технически модули са комбинирани със специфични иновационни елементи. Резултатът е качествени, високопроизводителни машини с оптимизирани производствени разходи. Разработените инструменти гарантират плътност и здравина на детайла, висока производителност при голяма точност. В много случаи се спестява допълнителната стружкоотнемаща обработка, което води до намалени разходи за труд и материали, междуоперационен транспорт, складиране, третиране на стружките и др.  Разработените от КОМАGЕ системи за пресоване са с доказана голяма гъвкавост и рентабилност при значителни икономии на електроенергия. Една инвестиция, която в кратки срокове се изплаща.

На изложението немският производител ще демонстрира новостите от портфолиото си - машини и технологии за обработка на прахообразни материали – феритни, абразивни, огнеупорни, керамични, твърди метали и сплави, графити, полимери; механични, хидравлични и хибридни преси, пресавтомати, пресови линии, автоматизация, инструменти, адаптери, системи за управление и контрол и др.”, допълниха от ЛД.

     
Източник: ЛД

Ключови думи: ЛД   КОМАGЕ   прахова металургия   преси   Euro PM2013  

Област: Предстоящо  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...