Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

РАИС показва нови модели високоефективни машини на ЕМО Хановер

16.09.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Интервю с инж. Нишан Бъздигян, управител на фирма РАИС


Г-н Бъздигян, намираме Ви в Хановер. Българските изложители на ЕМО 2013 се броят на пръсти. Какви са очакванията ви от участието?

ЕМО Хановер е водещ световен панаир на металообработването и на него намира място целият диапазон от модерна металообработваща техника.  Това е най-важният форум за производствена техника и специалисти от цял свят тук се информират за новостите и обсъждат тенденциите в бранша. На изложението в Хановер се демонстрират най-новите машини, технологии и цялостни ефективни технически решения. Изложението е от световен мащаб - последното изложение през 2011г. беше посетено от над 140 хиляди специалисти от над 100 държави. Тазгодишното издание, предполагам, няма да отстъпи по размерите си, още повече Германия е най-развитата в момента европейска икономика и е притегателен център.
РАИС участва да пръв път като изложител на ЕМО-Хановер. Предприятието ни има претенциите да произвежда продукция на световно ниво и участваме тук, за да покажем нашето ниво и да намерим нови европейски партньори.


С кои машини от вашата продуктова гама участвате на ЕМО?

РАИС показва на ЕМО-Хановер най-нови модели високоефективни машини – двушпинделен струг и петосен обработващ център. Стругът Т 252 2S е оборудван с два шпиндела и с две револверни глави с фрезови вретена. На едната револверна глава може да се постави ос Y. Предимството на нашата машина пред подобни машини на други производители е, че двата шпиндела са от един и същи типоразмер. Обикновено производителите поставят основния шпиндел да бъде с по-голям размер, а вторият – с по-малък. При нас двата са напълно идентични по мощност и габарити. Това дава по-добри технологични възможности на машината. Освен това, двата шпиндела са с С ос. Двете револверни глави са с по 12 броя инструменти, което позволява на машината да се поставят 24 броя инструменти.

Фрезовата машина VMC 350 представлява 5-осен обработващ център, снабден с бърз инструментален магазин. Времето за смяна на инструмента е 1,6 сек. Машината е конструирана с оглед удобството при работа. Операторът се намира в близост до детайла, което улеснява извършването на настройки. Сред технологичните възможности на машината са високите обороти на шпиндела. Машината се предлага с 15-20 хиляди оборота на вретеното. Петата ос може да се движи плюс-минус 120 градуса, което дава възможност от всички страни детайлът да бъде достигнат от режещите инструменти.

В машините на РАИС внедряваме най-новото от ЦПУ технологиите. В най-кратки срокове планираме да предложим на пазара нова модификация на петосната машина, която ще бъде преработена във фрезо-стругови център. В момента максималните обороти на ос С са 30 оборота в минута. На нейно място ще поставим стругов шпиндел, който ще може да постига 700 оборота и машината ще може да бъде използвана както за сериозни фрезови операции, така и за сериозни стругови операции. Досега на струговите машини се даваха известни фрезови операции, а ние ще предложим на пазара и този нов вариант.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   ЕМО Хановер   машини   струг   Т 252 2S   фрезови машини   VMC 350   стругов шпиндел  

Област: Експертно  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...