Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

РАИС показва нови модели високоефективни машини на ЕМО Хановер

16.09.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Интервю с инж. Нишан Бъздигян, управител на фирма РАИС


Г-н Бъздигян, намираме Ви в Хановер. Българските изложители на ЕМО 2013 се броят на пръсти. Какви са очакванията ви от участието?

ЕМО Хановер е водещ световен панаир на металообработването и на него намира място целият диапазон от модерна металообработваща техника.  Това е най-важният форум за производствена техника и специалисти от цял свят тук се информират за новостите и обсъждат тенденциите в бранша. На изложението в Хановер се демонстрират най-новите машини, технологии и цялостни ефективни технически решения. Изложението е от световен мащаб - последното изложение през 2011г. беше посетено от над 140 хиляди специалисти от над 100 държави. Тазгодишното издание, предполагам, няма да отстъпи по размерите си, още повече Германия е най-развитата в момента европейска икономика и е притегателен център.
РАИС участва да пръв път като изложител на ЕМО-Хановер. Предприятието ни има претенциите да произвежда продукция на световно ниво и участваме тук, за да покажем нашето ниво и да намерим нови европейски партньори.


С кои машини от вашата продуктова гама участвате на ЕМО?

РАИС показва на ЕМО-Хановер най-нови модели високоефективни машини – двушпинделен струг и петосен обработващ център. Стругът Т 252 2S е оборудван с два шпиндела и с две револверни глави с фрезови вретена. На едната револверна глава може да се постави ос Y. Предимството на нашата машина пред подобни машини на други производители е, че двата шпиндела са от един и същи типоразмер. Обикновено производителите поставят основния шпиндел да бъде с по-голям размер, а вторият – с по-малък. При нас двата са напълно идентични по мощност и габарити. Това дава по-добри технологични възможности на машината. Освен това, двата шпиндела са с С ос. Двете револверни глави са с по 12 броя инструменти, което позволява на машината да се поставят 24 броя инструменти.

Фрезовата машина VMC 350 представлява 5-осен обработващ център, снабден с бърз инструментален магазин. Времето за смяна на инструмента е 1,6 сек. Машината е конструирана с оглед удобството при работа. Операторът се намира в близост до детайла, което улеснява извършването на настройки. Сред технологичните възможности на машината са високите обороти на шпиндела. Машината се предлага с 15-20 хиляди оборота на вретеното. Петата ос може да се движи плюс-минус 120 градуса, което дава възможност от всички страни детайлът да бъде достигнат от режещите инструменти.

В машините на РАИС внедряваме най-новото от ЦПУ технологиите. В най-кратки срокове планираме да предложим на пазара нова модификация на петосната машина, която ще бъде преработена във фрезо-стругови център. В момента максималните обороти на ос С са 30 оборота в минута. На нейно място ще поставим стругов шпиндел, който ще може да постига 700 оборота и машината ще може да бъде използвана както за сериозни фрезови операции, така и за сериозни стругови операции. Досега на струговите машини се даваха известни фрезови операции, а ние ще предложим на пазара и този нов вариант.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   ЕМО Хановер   машини   струг   Т 252 2S   фрезови машини   VMC 350   стругов шпиндел  

Област: Експертно  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...