Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

FANUC се представя като доставчик на функционални решения в три бизнес области на EMO 2013

18.09.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

FANUC представя на посетителите на изложението EMO в Хановер (зала 25, щанд C18) практическите предимства на технологиите си за управление, роботите и машините, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от компанията. Сред основните акценти във фокуса на тазгодишното изложение са подобреното представяне, енергийната ефективност и опростеното функциониране.

FANUC представя 20 варианта на ефикасно производство въз основа на 20 Robodrill машини на щанда си на EMO. На специален дисплей посетителите имат възможност да наблюдават изготвянето на различни видове обработваеми изделия с различни степени на сложност. Едно от приложенията на високо техническо ниво е 5-осевото обработване на турбинни лопатки от три различни материала (инконел, титан, неръждаема стомана). "Посредством използването на последно поколение CNC и серво технологии от FANUC се скъсява времетраенето на цикъла и оптимално се оползотворяват ресурсите. Същите характеристики постига и новия робот LR Mate 200iD/4S, специално разработен за използване в корпуса на машините, който може да се възприема като образец за автоматично управление", заявиха изложителите.

"FANUC неотлъчно следва развитието на комуникацията и обмена на сигнали на контролно ниво. Това дава възможност потенциалът на FANUC CNC, Робомашините и роботите да бъде използван още по-ефективно. Като допълнение, компанията подобрява надеждността и достъпността, като едновременно с това осигурява по-добра информация относно състоянието на машината. Пример за това е патентована от FANUC иновация, която включва бързо синхронизиране на няколко оси в Power Motion i-A контрол с продължителност на цикъла от една милисекунда. Нещо повече, дори и съществуващите сигнали се използват по-ефективно, например при мониторинга на машинните компоненти или различните индикатори за статуса. Благодарение на допълнителните мониторингови функции, FANUC направи прекия достъп до информация по-лесен за заводските и машинните оператори, например посредством посочване на текущата консумация на енергия от определена машина или изобразяване на информация за статуса на жизнения цикъл за по-доброто планиране на поддръжката и обслужването. Презентациите на EMO демонстрират по какъв начин тези подобрения отговарят на тенденцията за допълнително стимулиране на доставките на машини, системи или роботи", коментираха от компанията.

Чрез презентацията си FANUC иска да подчертае позицията си на технологичен лидер във всички области на производството. Курсът на развитие в Европа, който включва сливането на бизнес направленията за индустриална автоматизация, Робомашини и роботика, също оказва положително въздействие върху очакванията в рамките на самата компания. Олаф Крам, директор на FANUC Deutschland GmbH, определя целта на компанията като “Балансиран растеж във всички продуктови групи”. В областта както на CNC контролерите, така и в тази на роботите, FANUC е не само водещ производител по целия свят и във всички икономически региони, но също така е и най-големият не-немски производител на немския пазар.

"Стандартизираното оборудване предлага предимства за производството, не само за практичното боравене с оборудване FANUC в ежедневните операции, но също така и по отношение на поддръжката, обслужването и управлението на резервните части. За в бъдеще, нашият слоган ще бъде “Едно лице, обърнато към клиентите”. Клиентите не само трябва да разполагат с единен информационен източник с оглед на възможностите за автоматизация на производството, а и със сигурен източник на цялостните решения с максимална ефикасност и функционалност.

Чрез сливането на отделните компании, FANUC ще инвестира спестените ресурси в мерки за постигане на допълнителен растеж. През последните 12 месеца в цяла Европа бяха създадени 150 работни места. Във FANUC Europe Corporation, Ехтернах, понастоящем работят 900 служители.

FANUC Europe Corporation е световен водещ производител на автоматизация за производството (CNC), Роботи и Робомашини (Robodrill, Robocut и Roboshot). От основаването си през 1956, FANUC е допринесла за автоматизацията на машинните инструменти в качеството си на пионер в разработването на оборудване за компютърен цифров контрол. Технологията на FANUC е допринесла за световната революция в производството, която еволюира от автоматизацията на единична машина до автоматизацията на цели производствени линии. В цяла Европа, обширната мрежа на FANUC, която включва 900 служители, осигурява подкрепа в области като продажбите, техническата поддръжка, логистиката и обслужването на клиентите. Ето защо винаги ще разполагате с лице за контакт, което говори вашия език. Във FANUC работят 6,500 служители по целия свят. Изградена в подножието на планината Фуджи, в близост до езерото Яманака, във фабриката на FANUC се използват над 2,000 FANUC роботи, които поддържат ежемесечния производствен капацитет от 30,000 CNC контролери, 5,000 роботи, 250,000 серво и шпиндел мотори, както и 5,000 робомашини и 250 CO2 лазери", допълниха от компанията.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ЕМО Хановер   20 Robodrill   роботи   машини   CNC   серво технологии  

Област: Събития  

SpaceCAD
Подобни статии

ФАНУК България представя в уебинар предимствата на шприц машина ROBOSHOT


FANUC обяви специална промоция за периода на пандемията от COVID-19


FANUC представи дигитални иновации на Годишния бизнес форум Industry 4.0


FANUC представя иновативни решения за шприцване на K 2019


FANUC представя ефективни решения за висока производителност на MachTech&InnoTech 2019

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...