Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Предстои да излезе книга за обработващи центри за високоскоростна обработка

28.10.2013   |   Предстоящо
 

През м. ноември т. г. предстои да излезе от печат книгата „Обработващи центри за високоскоростна обработка“ с автор доц. д-р инж. Пламен Угринов, преподавател в Колежа по енергетика и електроника към Техническия университет - София.

„Книгата е отражение на дългогодишната ми научна, изследователска, конструкторска, внедрителска и преподавателска работа в областта на обработващите центри. Тя е с конкретна практическа насоченост към заетите и интересуващите се от високоскоростна обработка. Целта й е да бъде помощник за информиран избор на нова машина и технологична екипировка и да ориентира към правилна експлоатация на съществуващото оборудване”, сподели за MachineBuilding-Bulgaria.com доц. Угринов.

„В систематизиран вид книгата представя обширен и богато илюстриран материал за специфичните особености на устройството, техническите характеристики и технологичните възможности на обработващите центри и периферията, използвани във високоскоростната обработка. Представят се и принципните въпроси на този тип обработка – процес на високоскоростното рязане, режещи инструменти, инструментодържачи, охлаждане и мазане на зоната на рязане, САМ-системи за генериране на управляващи програми”, информира авторът, като отбеляза, че особено внимание е отделено на балансирането на инструменталните комплекти като задължителен елемент от подготовката на високоскоростната обработка.

„Показва се спецификата на компоновките, носещите системи, вретенните възли, подавателните преводи, системите за ЦПУ, направляващите, системите за автоматична смяна на инструментите и заготовките, устройствата за отвеждане на стружката, системите и устройствата за техническа, санитарна и екологична безопасност. Разглеждат се присъщите методи и средства за закрепване на заготовките, измерванията върху машината на заготовки, детайли и инструменти, графичното програмиране непосредствено в цеха”, коментира доц. Угринов и допълва: „Читателят може да се запознае с конкретни характерни представители на различни по компоновка, технически възможности и предназначение обработващи центри за високоскоростна обработка, като са предпочетени машини на водещи производители”.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ТУ София   доц. д-р инж. Пламен Угринов   обработващи центри   високоскоростна обработка   ЦПУ системи   САМ  

Област: Предстоящо  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Предстоящо

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...