Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Опитваме се да бъдем сред най-иновативните компании на пазара

13.11.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Юрген Мьолер, управляващ директор Износ за Централна и Източна Европа и Мениджър Пазари на Walter Словения, пред сп. Инженеринг ревю

Уважаеми г-н Мьолер, Walter има сериозен опит в предлагането на пълна гама услуги за маталообработването. Бихте ли представили накратко историята и корпоративната структура на компанията?
Walter е немска компания с дълъг опит в металорязането, част от подразделението на глобалната организация Sandvik - Sandvik Machining Solutions. Седалището на Walter се намира в Тюбинген, близо до Щутгарт. Имаме около 4000 служители и производствени звена в Европа, САЩ, Азия и Южна Америка.Общият ни годишен оборот е 700 млн. евро, а амбициите ни са да достигнем милиард. Голяма част от тези амбиции са свързани с югоизточните пазари, тъй като в Западна Европа вече имаме стабилни позиции. В България например имаме невероятен успех. За последните три години почти утроихме оборота си. Ето защо определям дейността ни тук като много успешна. В световен мащаб Walter поддържа контакти с дистрибутори като В и Д Интернационал ЕООД. От друга страна, навсякъде имаме търговски дружества, които са изцяло собственост на Walter. Walter Словения е отговорна за износа на пазарите в Централна и Източна Европа. Произвеждаме над 45 000 вида металорережещи инструменти за струговане, фрезоване, пробиване и резбонарязване. Смея да твърдя, че Walter е една от най-иновативните компании на пазара.


Под шапката на компанията са обединени пет търговски марки. Моля, представете ги на читателите ни.

Walter обединява пет търговски марки – това са Walter, Walter Titex, Walter Prototyp, Walter Valenite и Walter Multiply, което я прави пълноценен доставчик на цялостния набор услуги за металообработващата индустрия.

Бихте ли посочили някои от последните и революционни иновации на Walter?
Едно от последните ни нововъведения е високопроизводителната фреза Blaxx, която е поредно доказателство за лидерството на Walter специално в сферата на фрезоването. Blaxx е първата система за фрезоване на Walter, която съчетава предимствата на тангенциалните фрезови системи с функционалността на сменяемите пластини Tigertec Silver, за да създаде ненадминат продукт.
Бих искал да подчертая, че сме абсолютен световен лидер в областта на фрезоването. Произвеждаме много други металорежещи инструменти, но когато стане дума за Walter, първата асоциация е фрезоването. Разбира се, ние се опитваме да разчупим и обогатим тази представа.

Walter има 33 дъщерни дружества и голям брой дистрибутори по цял свят. Какво е значението на българския пазар за вашия бизнес?
Както вече споменах, един от най-големите ни приоритети е Източна Европа. Ето защо сме изключително щастливи, че тук имаме партньори като В и Д Интернационал ЕООД. Държа обаче да направя едно уточнение – Walter не е производител на евтини инструменти. Ние се намираме в по-високия клас, с други думи - имаме сериозен технически опит, тъй като иначе не бихме могли да продаваме нашите инструменти. Главната цел на продажбата им е да носят полза на нашите клиенти, което означава, че сме ориентирани към стратегия, печеливша и за двете страни. Стремим се да се изкачим до върха, където да се съревноваваме с големите играчи. Поставяме акцент върху широк спектър високопроизводително оборудване за резбонарязване, което може да бъде използвано за различни приложения и материали.

Как определяте участието на Walter на Международния техническия панаир в Пловдив тази година?
Когато става въпрос за участие в такива мероприятия, бих казал, че е от съществена важност е да представиш добре своята компания, но на практика никога не правиш бизнес по време на самото събитие. Сделките обикновено се случват след това. Затова според мен главната цел на подобни участия е създаването на добри контакти.

Какви са плановете ви за бъдещето на местния пазар?
Планирам в непосредствено бъдеще да станем част от челната тройка компании на българския пазар в сектора. Понастоящем се намираме сред първите пет и смятам, че ще успеем да се превърнем в един от водещите играчи в бранша.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: Walter   В и Д Интернационал   металорережещи инструменти   струговане   фрезоване   пробиване   резбонарязване  

Област: Експертно  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...