Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Shaeffler запазва силни пазарни позиции

26.11.2013   |   Бизнес
 

Schaeffler успя да запази силни пазарни позиции през първите девет месеца на настоящата година. Въпреки нестабилната пазарна среда и негативното влияние на валутните курсове до края на септември концернът отчита приходи от 8,4 млрд. евро и годишен ръст от 2%, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от компанията.

Паричният поток от оперативна дейност се е увеличил с около 17% до 919 млн. евро в сравнение със 783 млн. предходна година, а средствата, вложени в инвестиции, са в размер на 330 млн. Така свободният паричен поток за първите девет месеца на 2013 г. достига сума от 589 млн. евро.

"Очакваме високият ръст на приходите от автомобилната дивизия да се запази и през последното тримесечие на 2013 г. Индустриалното подразделение ще продължава да се стабилизира до края на годината", заяви Клаус Розенфелд, изпълнителен директор на Schaeffler AG.

От Schaeffler Group прогнозират, че оперативните приходи през 2013 г. ще нараснат с около 1-2% в сравнение с предходната година. Въз основа на стабилните доходи от автомобилния сектор се очаква ръст на маржа преди лихви и данъци от около 13%  в края на годината, което напълно отговаря на поставените цели за 2013 г.

     
Източник: Shaeffler

Ключови думи: Shaeffler   производство  

Област: Бизнес  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...