Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Solomatic модернизира производството си с продукти на Bosch Rexroth

Датската компания Solomatic внедри в производството си планетарни винтови двойки и компактно задвиждване IndraDrive Cs от Bosch Rexroth, които подобряват функционалността на оборудването без необходимост от компромис с пространството, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от Бюро за Развитие Техника, основен търговски представител на Bosch Rexroth у нас.

"Solomatic е специализирана в разработването и производството на оборудване по поръчка за индустрии с особено строги изисквания по отношение на функционалността, дизайна и документацията. Фирмата е изключително гъвкава в изпълнението на поръчките и покриването на специфичните изисквания на своите клиенти. За да поддържа такава висока степен на адаптивност, екипът на Solomatic непрекъснато проучва пазарите за подходящи съвременни решения.

Актуален пример е поръчка за машина, която пробива, нарязва и огъва уплътнителни ленти и гумени уплътнения и ги монтира в алуминиеви профили. Проучвайки технологичния пазар, Solomatic открива нов тип планетарни винтови двойки от Bosch Rexroth, които значително превъзхождат алтернативната хидравлична система, разработвана за машината от датската компания до този момент. Имайки предвид натискът и разстоянията, с които осемте цилиндъра на машината трябва да се справят, биха били необходими цели 2500 литра хидравличен флуид. Винтовите двойки на Rexroth са изцяло електромеханични и не изискват хидравлична течност", поясниха от БР техника.

Планетарните винтови двойки могат да бъдат програмирани независимо една от друга. Това улеснява адаптирането на конфигурацията към крайния продукт. В областта на машиностроенето е важно дизайнът да е колкото може по-компактен, тъй като пространството винаги е проблем при машините, споделят от Solomatic. В същото време подобренията в дизайна често налагат промяна на цялостната концепция за пространството в продукта. Сачмено-винтова двойка, например, би изисквалa шпиндел с диаметър 80 mm. Това е още една причина, поради която компактното задвижване на IndraDrive Cs от Rexroth пасва на приложението перфектно.

При работа със синхронен сервомотор, задвижването дава възможност за висока плътност на въртящия момент в шпиндела на планетарните винтови двойки, без да заема излишно пространство.

Освен от високото ниво на ефективност на планетарните винтови двойки, проектираната по поръчка машина на Solomatic, се възползва и от другите предимства на решенията на Rexroth. От изключителна полза е специалната функция " Advance to stop ", която е вградена в задвижването IndraDrive Cs. При тази функция двигателят, контролиран в отговор на позицията или скоростта, подтиква системата умишлено към спиране и след това продължава да прилага въртящ момент в определена степен. Това осигурява натиска, необходим за затягане, например.

Освен на функционалността, Solomatic държи много и на безопасността. Ето защо две от осемте планетарни винтови двойки се намират в защитена зона. Операторът навлиза в това пространство, само за да зареди системата с материал. Solomatic успя да изгради тази защитена зона с помощта на функциите за безопасност на задвижването IndraDrive C.

Датската компания избира две функции - "безопасно ограничена скорост" и "безопасно наблюдавана позиция" от набора опции "Безопасност на борда" на Rexroth. Тези показатели за безопасна употреба, неразделна част от устройството, са друг аспект, който наклонява решението на Solomatic в полза на Bosch Rexroth. Безопасната функционалност, заедно с високата енергийна плътност и компактните размери показват как възможностите за електромеханично задвижване изцяло променят концепциите за пространството, както и цялостния облик на съвременния пазар в областта, допълниха от БР Техника.

     
Източник: БР Техника; снимка: Bosch Rexroth

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   планетарни винтови двойки   задвижвания   IndraDrive Cs  

Област: Реализации  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...