Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Fanuc FA България в тясно сътрудничество с Технически университет – София

12.12.2013   |   Бизнес
 

През последните години сътрудничеството между катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ при ТУ – София и Fanuc Fa България се развива с ускорен темп, съобщиха за сп. Инженеринг ревю от компанията.

„Формите на сътрудничество се развиват в няколко направления: предоставяне чрез дарение на софтуерни продукти и техника; провеждане на срещи, презентации и консултации; създаване на предпоставки за бъдеща работа. До настоящия момент Fanuc FA България предостави безвъзмездно на катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ CNC управление Fanuc 31i A с вградена система за програмиране Manual Guide I, два броя PC базирани симулатори Fanuc NC Guide Academic Package; робот М430iA 4FH; софтуер за програмиране и симулация на роботизирани системи Roboguide и софтуер за връзка (Screen Display Function) на CNC FANUC 31i с мултимедия и управление на CNC”, заявиха от Фанук.

„От изключително значение за катедрата са провежданите консултации от Йордан Тодоров и Валентин Тенев, Георги Байчев и други по софтуерни проблеми. Като насоки за бъдеща дейност се предвижда съвместно разработване на учебни материали, организиране на курсове за обучение на специалисти и др. Това сътрудничество е пример за затваряне на триъгълника „образование-наука-бизнес“ и е насочено към хармонизиране на висшето образование с европейските измерения и потребностите на пазара на труда”, допълни проф. дтн Георги Попов, ръководител катедра ТМММ.

     
Източник: Fanuc Fa България

Ключови думи: Fanuc Fa България   ТУ София   CNC   FANUC 31i  

Област: Бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...