Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ротационни съединения Deublin повишават качеството на производството в RUBICON

От автомобилната индустрия до медицинската техника: профили, маркучи, кожуси, ремъци и редица други компоненти са направени от каучукови смеси. Тези смеси имат различни формули съобразно приложението им, но често са обединявани от неспециалистите под общото название „гума“.

В допълнение към основната рецепта, от определящо значение за формата и най вече за качеството на каучуковото изделие, има технологията на екструдирането. И докато първото се определя от контура на инструмента, то качеството зависи от „присъщите възможности” на екструдера. Съответно, технолозите винаги се стремят да усъвършенстват производствения процес с цел да повлияят положително върху качеството на продукта.

Машината в този пример е шнеков екструдер със студено захранване, производство на фирма RUBICON от град Хале (Halle) – Германия. Необходимата температура на цилиндъра се поддържа с помощта на ротационна връзка от Deublin серия 335. Това е артикул, пример за върхова технология в областта, и необходимото и задължително условие за постигане на работни параметри на машината.

Но инженерите от RUBICON се стремят към постоянно повишаване на качеството и изглежда че ключът към успеха е използването и на други съединения. С помощта на класическия модел 55 на DEUBLIN, се осъществява поддържането на температурата на горния и долния ротор на зъбната помпа. Така и самата помпа е обект на внимание с оглед нейното значение за равномерното изтласкване на материала и поддържане на точния размер. Тъй като използването на помпа за захранване на формоващата глава е много по-ефективно отколкото директно от цилиндъра на екструдера, ако допълнително се следи и температурата на помпата, се постига по-добро дозиране на каучуковата смес.

"И без думи е ясно че е необходима топлина, за да се екструдират термопластични материали. И все пак, има една точка, в която студеното е за предпочитане – захранващата зона. Охладените, и по-твърди парчета материал се изтеглят по-лесно и следователно захранват ектрудера по равномерно. Осъществяването на идеята на практика става възможно благодарение на компактното съединение на DEUBLIN модел 157, с което се реализира охлаждане на иглата и ролковите лагери. Резултатите от проведените тестове са изключително положителни", твърдят от фирма ЛД, представител на Deublin у нас.

     
Източник: ЛД

Ключови думи: ЛД   Deublin   ротационни съединения  

Област: Реализации  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...