Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Industry Match Making е процес, а не еднократни срещи

18.02.2014   |   Предстоящо
 

На 6 март т.г. от 10.30ч. до 18.00ч. ще се проведат двустранни бизнес срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер. Срещите са организирани от Българска стопанска камара – Съюз на българския бизнес, партньор в европейската мрежа за подкрепа на предприятията Enterprise Europe Network, съвместно с Интер Експо Център и ICM d.o.o., Словения.

Industry Match Making 2014 се организира за втора поредна година в рамките на MachTech & Metal (единствено по рода си изложение за междуфирмен обмен за металургия, леярство и инструментална екипировка), IFAM (специализирано изложение за междуфирмен обмен в областта на автоматиката, роботиката, мехатрониката и др;) и INTRONIKA (специализирано изложение за електронна промишленост, компоненти, измервателни уреди, телекомуникации, услуги и др). През 2013 г. участваха над 60 компании, сред които 29 български фирми, 12 компании от Англия, 10 от Турция, 5 от Сърбия, 3 от Гърция, от Ирландия.

„Тези двустранни бизнес срещи са отговор на интереса на българските предприятия към подпомагане на техните международни позиции. – това заяви в специално интервю по време на първото издание на инициативата Веселин Илиев, главен директор "Международно икономическо сътрудничество" в Българската стопанска камара. Кoнкретно тези бизнес срещи, които се случват на територията на Интер Експо Център, са в рамките на Enterprise Europe Network – европейска мрежа за подпомагане на предприятията, съществуваща от 2008 година. В нея участват 52 държави. С партньори от тази мрежа ние набираме участници в такива форуми, като целта е да се установят контакти между компании, търсещи и предлагащи продукти с по-висока добавена стойност, стоки и услуги с иновативен капацитет, вложен интелект. ЕК предпочита да нарича EnterpriseEuropeNetwork инструмент, а не проект, въпреки че за нашата терминология „проект“ е може би по-близо до българското съзнание. Този проект е конструиран така, че се финансират крайни резултати. Еманацията на крайните резултати са подписаните договори“.

Чуйте пълното интервю с г-н Веселин Илиев за структурата на двустранните бизнес срещи, за начина, по който те се осъществяват, както и как се реализират предварителните заявки, и по-важното – от кога съществува тази инициатива.

Специализираните изложби MachTech & Metal, IFAM и Intronika ще се проведат от 5 до 7 март в Интер Експо Център – София.

     
Източник: ЕИЦ

Ключови думи: Интер Експо Център   MachTech & Metal   IFAM   Intronika  

Област: Предстоящо  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...