Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Петосен вертикален машинен център MCU 1100V(T)-5x

26.02.2014   |   Предстоящо
 
Един от интересните акценти в представянето на ЕСД България на изложението MachTech & Metal 2014 е новият високотехнологичен петосен вертикален машинен център MCU 1100V(T)-5x от KOVOSVIT!

Добавянето на следващия по големина петосен център след MCU1100 започва със решението за разширяване на по-малката MCU320 – 2009. Запазва се принципът две въртящи оси на детайла и три линейни оси на инструмента. Максималното тегло на заготовката се увеличава до 2000 кг.
 
Това налага изработването на модулни машинни части. При проектирането на основните компоненти се набляга на изискването за стабилност на инструмента.  Основна цел е усилването на големи части от страничната рамка, което променя начина на смяна на инструментите. Друга основна цел за увеличаване на стабилността е използването на усилена напречна греда. 
 
Използването на хибридни (плъзгащо – търкалящи) направляващи, доведе не само до увеличаване на стабилността, но и до гасене на вибрациите в процеса на механична обработка. Конструкцията също включва мерки за температурна стабилност като; отделяне на лагеруващите части от термичното влияние на работното пространство, цялостно облицоване на работното пространство, ефективно активно охлаждане което стабилизира температурата на двигателите, лагерите и съчмено-винтовите двойки. За някои източници на топлина са използвани щитове или принудителна циркулация на въздух. Важна част от машината е двуосната люлка със маса за обработваемия детайл. 
 
Управлението на машината е HEIDENHAIN TNC 640.  Автоматичната инструментална смяна е напълно ново решение в производството на Kovosvit. Изискванията за брой и големина на инструментите довежда до използването на магазинен шкаф и манипулатор. Предимство на модулния магазин е бърза смяна и използването на инструменти със екстремни размери. 
 
Сложността на възела изисква система за управление и разработка на софтуер за управление. Активните компоненти са производство на FESTO, които идеално свързват електрическите и пневматични функции на манипулатора. Перспективата представена от машината е многофункционален дизайн със възможност за стругови операции. 
 
Друга възможност е използването на палетна смяна. Машината е придружен от обичайния комплект от допълнителни екстри , включително централно охлаждане (до 80bar ) , филтър за изпаренията от зоната на работа , набор от сонди, хидравлично затягане на масата, отваряне на тавана на работното пространство и т.н.
     
Източник: ЕСД България
SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...