Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Пазарът е динамичен и силно зависим от външни фактори, но ние сме оптимисти

02.04.2014   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Интервю с инж. Кирил Цочев, ръководител Продажби CNC Машини в ЕСД България

Уважаеми инж. Цочев, през тази година ЕСД България участва за първи път на изложението MachTech&Metal. Кои бяха акцентите в представянето ви на изложението?

На MachTech&Metal 2014 ЕСД България за първи път представи на широката публика своите партньори, предлагащи металорежещи машини. Досега нашата дейност с тези продукти беше ориентирана изключително към директен контакт с конкретен краен клиент. Желанието ни бе да покажем, че освен продуктите, с които традиционно сме познати предлагаме и машини на утвърдени от десетилетия имена в бранша.

В рамките на изложението организирахте и семинар. Какво представихте пред присъстващите специалисти?
Беше представена продуктовата гама на чешкия производител Kovosvit MAS. Това е компания със 75-годишна история, предлагаща машини от високия клас. Продуктовата гама е предназначена основно за поддоставчиците на автомобилната промишленост, самолетостроенето, енергетиката и машиностроенето. Понастоящем Kovosvit MAS е един от най-значимите и големи производители на металорежещи машини в Чешката Република. Близо 60% от продукцията на завода е предназначена за износ на европейските пазари, включително Русия, Украйна и Беларус.

Г-н Павел Чайка, който отговаря за българския пазар, изнесе презентация, на която представи фирмата, новостите, както и продуктовата гама машини, изтъквайки техните предимства и характеристики. Сред акцентите в презентацията бе машината MCU1100V, за която Kovosvit MAS взе златен медал на панаира в Бърно 2013.

Специално внимание бе отделено и на мултифункционалните стругово-фрезови центри MULTICUT 500 S (T) и MULTICUT 630 S (T), които позволяват да се комбинират операциите струговане, фрезоване и пробиване в една машина в рамките на едно закрепване на детайла, което води до възможно най-голямата производителност при обработването на детайли със сложни форми.

Интерес предизвикаха и представените вертикални обработващи центри MCV 754 QUICK, MCV 1016 QUICK, MCV 754 Quick и MCV 1016 Quick. Вертикалните обработващи центри са проектирани за прецизна обработка и фрезови операции, като например разпробиване, райбероване и зенкероване, нарязване на резба и фрезоване, на по-големи и сложни детайли. Магазинът с автооператор за смяна на инструмента осигурява напълно автоматична работа. Допълнително, като опция, може да се обработва детайла и от 4 страни, като това позволява и обработка чрез интерполация тип “Helix”. Машината позволява и използване на високопроизводителни инструменти с централно охлаждане през шпиндела, също опция.


Планирате ли да разширите предлаганата продуктова гама чрез нови партньорства? От какви фактори се ръководите при избора на чуждестранни доставчици?
Към момента с продуктите на нашите партньори Kovosvit MAS, TOS Varnsdorf, AVIA и TRENS покриваме областта от машини, която сме си поставили за цел. Това ни позволява да сме в състояние да предложим адекватно решение за широк спектър от изисквания, които се поставят от страна на нашите клиенти. При избора на нашите партньори сме се ръководили от това да предлагаме продукти на утвърдени производители с дългогодишни традиции в производството на металорежещи машини. Това е важен фактор, който всеки планиращ придобиването на нова техника взима в предвид. Така също можем да сме уверени в качеството и надеждността на предлаганите от нас машини.


Каква е стратегията на компанията по отношение на бъдещето развитие и утвърждаването ви на машиностроителния пазар?
В момента нашите усилия са насочени към популяризиране на марките и увеличаване на бройката на реализираните машини. Пазарът е динамичен, силно зависим от външни фактори като Европейските фондове и инвестиционната политика на чуждите компании в България, но като цяло ние сме оптимисти.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: ЕСД България   Кирил Цочев   машини   Kovosvit MAS   TOS Varnsdorf   AVIA   TRENS  

Област: Експертно  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...