Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Автомобил с полимерни лагери пътува из света

09.04.2014   |   Lifestyle
 

Германският производител на полимерни решения igus замени голяма част от конвенционалните лагери в малък автомобил със своите полимерни плъзгащи лагери. В момента колата е на околосветско пътешествие, за да демонстрира своите възможности пред публиката.

Демонстрационната обиколка започна в Индия и продължава в Китай, Япония, Южна Корея и Тайван, преди да прекоси Северна Америка и да се завърне в Европа. Очаква се колата да измине общо около 100 000 км, след което ще бъде разглобена на изложението Hannover Messe 2015, за да се покаже как полимерните компоненти са понесли турнето.

За да бъде подготвен за пътешествието, автомобилът е бил преоборудван от учени от Кьолнския университет съвместно със специалисти на igus. Целта е била да се замени всичко възможно с пластмасови изделия на igus с марката iglidur - доколкото е технически осъществимо и позволено според стандартите на TÜV. Сменени с полимерни са например металните лагери за спирачния педал, чистачките, механизмите на стъклата, ръчната спирачка, дроселната клапа, алтернатора и механизма за отваряне на покрива. Плъзгащи лагери са били използвани на 56 места в автомобила.

Много от оригиналните модули на превозното средство е трябвало да бъде разглобени и възстановени. Въпреки че стандартни плъзгащи лагери са били използвани на много места, в някои случаи са били необходими и части по поръчка. Тези компоненти са проектирани с помощта на CAD система и след това фрезовани или стуговани от полимер, избран от 45-те налични с марката iglidur. Внимание е било отделено дори за осигуряване на визуална прилика - например за механизмите за заключване на седалката.

Преобразуването на автомобила и неговият напредък в пътешествието му по целия свят се увековечават в онлайн блог.

     
Източник: igus

Ключови думи: igus   iglidur   лагери   плъзгащи лагери   полимерни лагери   полимерна промишленост   автомобилна промишленост   Hannover Messe  

Област: LifeStyle  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоБизнесОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...