Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Шнайдер Електрик лансира Моdicon M 221 – първия от контролерите в следващото поколение на MachineStruxure - 13.05.2014

13.05.2014   |   Начало»Бизнес
 

Новият компактен контролер Modicon M221 е част от концепцията MachineStruxure ™ Next Generation, с която Schneider Electric предлага гъвкави и мащабируеми контролери за машиностроителите.

Мodicon M221 е контролер, предназначен за ниско ниво на автоматизация на машини. В допълнение към стандартния размер, той се предлага и в изключително компактен формат с размер на книга. Modicon M221 е един от най-бързите контролери в своя клас (200 ns за инструкция) , което го прави подходящ за приложения, обикновено невъзможни в неговата категория. Ethernet интегрираният му интерфейс го прави съвместим с тенденцията към включване дори на прости приложения в съвременните комуникационни решения.

Основната конфигурация включва и USB интерфейс за програмиране, както и сериен интерфейс. Интегриран импулсен изход за свързване на серво задвижвания е също стандарт.
В стандартния си вариант контролерът осигурява 24 входно-изходни терминали а контролерът с формат „книга” има 16. Всяка система може да бъде допълнително разширена, когато се комбинира с Modicon TM3 входно-изходни модули, специално разработени за контролери от серията Modicon. Могат да се добавят до 14 допълнителни модула, без да се изискват никакви специални инструменти. Скоростта на комуникацията е десет пъти по-бърза в сравнение с традиционните решения.

Допълнителните модули се свързват с контролера посредством комуникационната шина TM3. Специфични конфигурации, включително функции за безопасност, осигуряващи клас на защита до sil 2, могат да бъдат реализирани с помощта на стандартни модули, добавени към същата шина, без необходимост от допълнителни, отделно инсталирани модули за безопасност.

Програмата на контролера, както и данни от изпълнението й, се записват на SD карта, което ги прави лесни за копиране и пренасяне. Друга особеност е възможността да се инсталират приложението и фърмуерът на контролерите само чрез USB кабел от компютъра, дори когато те са изключени и нямат допълнително захранване. Програмирането може да се извърши докато контролерът е още в кутията си.

Бонус за потребителите на Twido: Потребителите, които искат да преминат към новата Modicon M221 от Twido могат да прехвърлят приложния софтуер и дори съществуващите терминални конфигурации Modicon tm2!

Софтуерът за програмиране на всички системи в MachineStruxure, включително и Modicon M221 e SoMachine. Дизайнът на системи за автоматизация с Modicon M221 е вече още по-лесен, благодарение на специална конфигурация в рамките SoMachine, която деактивира всички неподходящи функционалности и оптимизира работата на контролера. Интуитивното ръководство за потребителя означава, че предварително обучение вече не е необходимо. Ръководството обхваща всички необходими стъпки за създаване и подготовка на проекти, базирани на Modicon M221. Друга много практична функция е споделеното съхранение на данни от контролера и HMI визуализацията, което позволява незабавно изпълнение на програмата.

SoMachine Basic, лека версия на SoMachine, може да бъде изтеглен безплатно от уебсайта на Schneider Electric Програми, създадени с SoMachine Basic са IEC 61131-3 съвместими и могат да бъдат използвани и в пълната версия на SoMachine.

"Със стартирането на следващото поколение на MachineStruxure ние продължаваме да помагаме на машиностроителите да се диференцират в индустриалната автоматизация" , казва д-р Ели Белбел, старши вицепрезидент на Machine Solutions отделът на Schneider Electric. "Нашeтo най-новo решение MachineStruxure има за цел да помогне за намаляване както на времето за пускане на пазара, така и на разходите за автоматизация - ключови фактори, които отличават успешните машиностроители от техните конкуренти. Новата оферта е голяма промяна в сравнение с предишните версии и ще им помогне от фазите на проектиране и развитие през целия път до въвеждането в есплоатация и поддръжката на машините”.

     
Източник: Шнайдер Електрик

Ключови думи: Шнайдер Електрик   Modicon M221   SoMachine   MachineStruxure   Schneider Electric  

Област: Технологии  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...