Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Wheelabrator достави най-голямата комбинирана дробометна машина за Liebherr в Ирландия

06.06.2014   |   Бизнес
 

Wheelabrator Technology в Mетелен, Германия внедри своята най-голяма комбинирана дробометна машина в технологичния център на Liebherr Container Cranes Ltd в Киларни, Ирландия, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от Хофман Консулт, партньор на Wheelabrator у нас.

Новата дробометна машина почиства отделните компоненти на кран с тегло до 52 т и с размери до 52 м дължина, 3,5 м ширина и височина 4,2 м. Новото оборудване е проектирано като комбинирано преминаване през монорелсова бластираща машина и е 36 метра дълго, 8 метра широко и 8 метра високо и се дели на две по дължината на оста на транспортиране.

Преди да инвестират в тази нова машина, огромните заготовки са били бластирани ръчно от оператор в кабина с размер на телефонния кутия, която се движи по протежение на надлъжната ос на детайла. Работата е била физически трудна и е отнемала между 8 и 12 часа и няколко оператора ръчно чрез въздух да бластират отделните компоненти на крана.

По данни на Liebherr Container Cranes преминаването от ръчно бластиране с въздух към автоматизирано е съкратило времето за обработка до 5 часа за част – общото време намалява с между 35% и 60% в сравнение с предишния процес.

"Бяхме убедени, че нашите относително прости по форма и изключително големи компоненти са идеално подходящи за дробометене. Заедно с Wheelabrator в продължение на период от 2 години разработихме персонализирана концепция, която след това бе реализирана и пусната в дейност през май 2013 г. Новата дробеструйна машина е революция за нашата работа в Киларни и е идеалното разширение на съществуващата ръчно въздушно бластираща зала. Поради агресивния характер на абразивен материал с Wheelabrator бе договорено посещение на всеки 3 месеца с цел да се гарантира по-дълъг живот на инсталираната машината", обяснява Кристиан Бошер от Liebherr Container Cranes.

     
Източник: Хофман Консулт

Ключови думи: Хофман Консулт   Liebherr Container Cranes   Liebherr   дробометни машини   дробеструйни машини  

Област: Реализации  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...