Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Atlas Copco е сред топ 10 в класацията на Newsweek за устойчиво развитие

18.06.2014   |   Бизнес
 

Atlas Copco е на седмо място в класацията за устойчиво развитие Newsweek Green Rankings 2014. Класацията, изготвяна от авторитетното американско списание Newsweek в партьнорство с Global Knights Capital, е базирана на данни за корпоративните политики и екологичния отпечатък на 500-те най-големи компании в света.

"Въпреки че Atlas Copco вече е от компаниите, които излъчват най-малко въглеродни емисии в своя сектор, тя си е поставила амбициозна цел за намаляване на емисиите с най-малко 20% до 2020 г. в сравнение с 2010 г. Atlas Copco разработва и критерии за установяване на въздействията от използването на продуктите й в целия им жизнен цикъл до крайното им обезвреждане. Това може да помогне за проектирана на продукти с по-голяма енергийна ефективност и по-големи възможности за рециклиране и повторна употреба. Компресорите, произвеждани от компанията, например оползотворяват отпадната топлинна енергия, което е уникална фунция за пазара", обясняват авторите на класацията.

"Тази класация е доказателство за успешната работа Atlas Copco по отношение на устойчивото развитие. Интегриране на политиките за безопасността, здравето и проблемите на околната среда в нашата дейност създава дългосрочна стойност за бизнеса и сме благодарни за ангажираността на нашите служители, които правят възможно такъв устойчив и печеливш растеж", коментира Мала Чакраборти, вицепрезидент по корпоративната социална отговорност в Atlas Copco.

     
Източник: Atlas Copco; снимка: Newsweek

Ключови думи: Atlas Copco   устойчиво развитие   компресори  

Област: Бизнес  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...