Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Български машиностроителни предприятия участваха в кръгла маса в Полша

24.06.2014   |   Събитията
 

Втора кръгла маса за споделяне и дискутиране на практиките по отношение на привличането, подготовката и задържането на млади хора в машиностроителни предприятия в България и Полша се проведе от 26 до 31 май т. г. в полския град Полша, съобщиха от ББКМ. Събитието е организирано по проект "Стабилизиране на заетостта и повишаване качеството на работната сила чрез обмяна на иновативни практики за продължаващо професионално обучение в машиностроителните предприятия".

Председателят на браншовата камара по машиностроене Илия Келешев представи проблемите в България, а доц. д-р Иван Тодоров, експерт по проекта, се спря на необходимостта от полагане на системни грижи от страна на ръководителите на фирми за непрекъснатото повишаване на качеството на работната сила като определящ фактор за повишаване на производителността на труда и създаваната в производството принадена стойност.

Както и по време на проведената кръгла маса в София в края на март т. г., през втория ден на събитиетопредставители от полска страна споделиха конкретни практики в техните фирми. Представена бе работата в дружествата Чиехолевски вентилацие, Хилмет, Научно-технологичния парк в ЕЛК, Елбудех, корабостроителницата в Гдиня КРИСТ.  

През следващите два дни бяха осъществени и посещения на представителите на българските предприятия в полски компании.

"Впечатлението е, че в годините на прехода в Полша в производството се правят значителни инвестиции. По-голямата част от оборудването е съвременно, сградите са нови или обновени, създадена е благоприятна работна среда. Полските фирми отделят значителни средства и за повишаване квалификацията на работната сила и предприемат мерки за ограничаване на текучеството", споделиха от ББКМ.

От българска страна участие в бизнес делегацията в Полша взеха ръководители и водещи специалисти от АМЕТ (София), БестТехника ТМ (Радомир), Атаро клима (Пловдив), Искра Силатроник (София), Капрони (Казанлък), Корабостроителница Бургас (Бургас) и Радмари груп (Червен бряг).

     
Източник: ББКМ

Ключови думи: ББКМ   машиностроителни предприятия   АМЕТ   БестТехника ТМ   Атаро клима   Искра Силатроник   Капрони   Корабостроителница Бургас   Радмари груп  

Област: Машииностроене   Събития  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...