Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth разработи хидравличен разпределител с усъвършенстван контрол за суровини в металургията - 25.06.2014

25.06.2014   |   Начало»Технологии
 

Bosch Rexroth и производителят на оборудване за металургичната промишленост Woodings разработиха иновативен хидравличен разпределител за суровини с усъвършенствани възможности за контрол и прецизно изпълнение, съобщиха от фирма БР Техника, основен търговски партньор на Бош Рексрот за България. Решението е проектирано и произведено за един от най-големите клиенти на Woodings – ключов китайски производител на желязо и стомана.

Устройството прецизно разпределя на пластове железните пелети и кокса, използвани за производството на желязо и стомана, във вътрешността на доменна пещ посредством автоматизиран улей, локализиран в отвора й. Усъвършенстваният контрол на спускането и разпределянето осигурява оптимална ефективност на топенето, обясняват проектантите на решението. Новата технология позволява много по-висока точност и контрол на операциите в сравнение с използвания дотогава разпределител за суровини с регулиране по отворен цикъл, обясняват от Rexroth.

“Прецизното управление е особено трудна задача в специфични приложения като производството на метали. Улеят на хидравличния разпределител се върти със скорост от 8 оборота в минута. Това постоянно изменя натоварването върху четирите хидравлични цилиндъра на машината. Допълнително предизвикателство са тежките условия в близост до доменната пещ”, допълват от Bosch Rexroth.

Решението на Rexroth е базирано на пропорционални разпределители с ниски времена на превлючване, електронни датчици за налягане и софтуер за регулиране по затворен цикъл. За да се увери, че ще бъде постигната целевата прецизност и повтаряемост на хидравличната система, компанията ангажира две симулационни групи в САЩ и в централата на Bosch Rexroth в Германия да проведат серии от тестове на виртуална прототипна версия на машината.

“Кратките срокове изключиха възможността за конструиране на физически прототип. За щастие фирмената ни модулна симулационна система MOSIHS позволи създаването на виртуален модел на хидравликата на разпределителя. Тестовете потвърдиха, че сме избрали оптимална конфигурация от компоненти и доведоха до извода, че с интегрирането на специален контролен клапан, производителността може да бъде значително подобрена”, коментира Чарлз Ердо, проектант на индустриално оборудване в Bosch Rexroth, САЩ.

“Въз основа на резултатите от симулационното изпитване, три финални версии на хидравличния разпределител на Woodings бяха конструирани и тествани във фабриката на компанията, за да се гарантира, че физическата машина покрива всички изисквания. След края на успешните тестове системите бяха разглобени отново и доставени на китайската компания”, допълват от Bosch Rexroth.

Повече за проекта четете тук.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   Woodings   хидравличен разпределител   металургия  

Област: Реализации  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...