Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Шнайдер Електрик представи Моdicon M 241 и Modicon М251 – средният и висок клас на MachineStruxure Next Generation

Шнайдер Електрик представи на пазара контролерите от среден и висок клас, част от MachineStruxure Next Generation. Освен Modicon M221 в платформата Next Generation са включени още Modicon M241 и М251. Трите контролера и всички допълнителни модули за тях са вече достъпни в България, а софтуерът за програмирането им SoMachine е безплатен, заявиха от Шнайдер Електрик.

"Modicon M241 е предназначен за CANopen комуникация и в допълнение към връзката с полеви устройства  предоставя широк асортимент от интерфейси, дори и в основната си конфигурация. Те включват USB, Ethernet, два серийни интерфейса (RS232 или 485) и интегриран уеб сървър за отдалечен достъп и мониторинг през мобилни устройства или обикновен браузър. I / O терминалния блок за Modicon M241 е проектиран с 5.08 mm разстояние и може да бъде лесно и ергономично свързан чрез малки отвори в корпуса. Широчинно-импулсните изходи и тези с импулсна поредица (PWM и PTO) също са стандарт, както са и няколкото високоскоростни брояча.
 
Modicon M241 разполага с I / O разширителна шина от дясната страна на корпуса, която е до 10 пъти по-бърза в сравнение с традиционните решения. Това позволява гъвкави и персонализирани разширения чрез добавяне на разработените неотдавна Modicon TM3 разширителни модули. До 14 допълнителни модула могат да се добавят към един контролер, без да са необходими инструменти. Новите TM3 модули за системи за безопасност могат също да се добавят към контролерите, като по този начин се достига SIL2 ниво на защита без необходимост от допълнителни, отделно инсталирани скъпи релета за безопасност.

Допълнителни комуникационни модули могат да се добавят и в лявата страна на корпуса с помощта на Modicon ТМ4. С до три допълнителни модула, този контролер предлага повече от достатъчно капацитет за персонализиране с допълнителни интерфейси, за да се справи дори с взискателни комуникационни задачи", заявиха от компанията.

"Програмните данни и фърмуер могат да се записват на SD карта, така че да бъдат пренесени към друг оператор или да се прехвърлят без нужда от компютър към друг контролер. Друга особеност е възможността да се използва компютър, за да инсталирате програмата и / или фърмуер данни на контролерите, дори когато те са изключени, например, когато са все още са в опаковката, т.е. преди да бъдат интегрирани в работещ процес. Захранването става единствено чрез USB връзката към компютъра.

Проектирането на системата за Modicon M241 е направено още по-лесно, благодарение на готовите конфигурации в рамките на SoMachine, инструментът за софтуерно програмиране за всички MachineStruxure системи. Приложения за контролерите могат да бъдат създадени на всеки език от стандарта IEC 61131-3, възможен е и пренос на приложенията между различните типове Modicon контролери", допълниха от Шнайдер Електрик.

„Благодарение на контролерите M221, M241 и M251 MachineStruxure Next Generation e завършена платформа за автоматизация от простите машини до сложните процеси и SCADA системи. Единният софтуер SoMachine прави проектирането, програмирането и пускането в експлоатация изключително лесни”, коментира Калоян Георгиев, продуктов мениджър Инсдустриална автоматизация в Шнайдер Електрик България.

     
Източник: Шнайдер Електрик България

Ключови думи: Шнайдер Електрик България   Моdicon M 241   Modicon М251   MachineStruxure Next Generation  

Област: Технологии  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...