Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ББКМ проведе дискусия за младите кадри в машиностроенето

30.07.2014   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Дискусия на тема "Привличане, задържане на работа и повишаване квалификацията на кадрите – задачи от първостепенна важност за фирмите от машиностроенето" проведе ББКМ на 25 юли т. г.
 
Събитието бе част от изпълнението на проект "Привличането, задържането на работа и повишаване квалификацията на кадрите – задачи от първостепенна важност за фирмите от машиностроенето"  на браншовата камара в партньорство с полската фондация "Институт за социална отговорност".
 
По време на дискусията бяха обсъдени практиките, прилагани в машиностроителни фирми за мотивиране на младежи да придобият машиностроителна професия и да работят в машиностроителни фирми и на по-възрастните заети да повишат квалификацията си или да се преквалифицират в съответствие с новите техника и технологии във фирмата. Описани бяха добрите практики, споделени в резултат на проведени интервюта и работни срещи с ръководители на отделите за човешки ресурси в машиностроителни фирми. Сред акцентите в тази посока бяха: форми на материално стимулиране, сътрудничество с учебни заведения, професионално обучение, фирмено обучение, използване на средствата от оперативни програми и други източници на финансиране за мотивация и обучение на кадрите.
 
Описаните добри практики ще бъдат публикувани в специален наръчник, който ще разпространяван фирмите членки на браншовата камара – около 300 производители, произвеждащи над 65% от машиностроителната продукция на страната. 
 
В дискусиите взеха участие ръководители и специалисти  по човешки ресурси от Цератицит България, АМЕТ, Искра Силатроник, Група технология на металите акад. Ангел Балевски, М+С Хидравлик, Торготерм, Леярмаш и Ванико.
     
Източник: ББКМ; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: ББКМ   квалификация на кадри   кадрови политики   машиностроително обучение  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...