Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ББКМ проведе дискусия за младите кадри в машиностроенето

30.07.2014   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Дискусия на тема "Привличане, задържане на работа и повишаване квалификацията на кадрите – задачи от първостепенна важност за фирмите от машиностроенето" проведе ББКМ на 25 юли т. г.
 
Събитието бе част от изпълнението на проект "Привличането, задържането на работа и повишаване квалификацията на кадрите – задачи от първостепенна важност за фирмите от машиностроенето"  на браншовата камара в партньорство с полската фондация "Институт за социална отговорност".
 
По време на дискусията бяха обсъдени практиките, прилагани в машиностроителни фирми за мотивиране на младежи да придобият машиностроителна професия и да работят в машиностроителни фирми и на по-възрастните заети да повишат квалификацията си или да се преквалифицират в съответствие с новите техника и технологии във фирмата. Описани бяха добрите практики, споделени в резултат на проведени интервюта и работни срещи с ръководители на отделите за човешки ресурси в машиностроителни фирми. Сред акцентите в тази посока бяха: форми на материално стимулиране, сътрудничество с учебни заведения, професионално обучение, фирмено обучение, използване на средствата от оперативни програми и други източници на финансиране за мотивация и обучение на кадрите.
 
Описаните добри практики ще бъдат публикувани в специален наръчник, който ще разпространяван фирмите членки на браншовата камара – около 300 производители, произвеждащи над 65% от машиностроителната продукция на страната. 
 
В дискусиите взеха участие ръководители и специалисти  по човешки ресурси от Цератицит България, АМЕТ, Искра Силатроник, Група технология на металите акад. Ангел Балевски, М+С Хидравлик, Торготерм, Леярмаш и Ванико.
     
Източник: ББКМ; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: ББКМ   квалификация на кадри   кадрови политики   машиностроително обучение  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...