Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Meusburger празнува 50-годишен юбилей

13.08.2014   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Водещият производител в областта на стандартизираните продукти за инструментална екипировка празнува през тази година своя 50-годишен юбилей, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от компанията. "Клиентите на Meusburger се възползват от десетилетния опит, който компанията има в обработването на стомана. Постоянните инвестиции в базата на компанията, разрастването на асортимента от продукти и целенасочената политика за продажби допринесоха за огромното увеличение на оборота на Meusburger година след година. През 1999-та годишният оборот възлиза на около 28 милиона евро, а през 2013 г. вече надхвърли 160 милиона евро", заявиха от Meusburger.

От фирма с един работник до водещ производител
След 5 години на учене, чиракуване, практика и пътуване (1957 – 1962) през цяла Америка, обученият шлосер-матричар Georg Meusburger се завръща в Австрия и през 1964 г. година създава фирма където първоначално работи сам в град Дорнбирн. „Идеята ми по това време беше за бизнес с малка работилница за изработката на инструментална екипировка – с около 7 или 8 работници“, си спомня основателят на компанията. Бизнесът вървеше добре, назначавани бяха още и още работници, така може да си продължи. Но след 14 години в бизнеса Georg Meusburger преструктурира компанията фундаментално. Компанията има точния усет за търсенето на пазара и специализира фирмата в бързо достъпни и прецизни обработени елементи за инструментална екипировка. Точно зарази тази модерна стъпка и благодарение на голямото търсене, дейностите на компанията са разширени и покриват цяла Европа.

50 години непрекъснат растеж
През 1980, само две години след преструктурирането, фирмата се мести с тогава 35-те си служители във Wolfurt, където и до днес продължава да се наслаждава на най-добрите условия за бизнес. Нейните съоръжения непрекъснато се адаптират към нарастващата бизнес активност и в годините, които следваха, бяха направени непрекъснати инвестиции в разширяването на помещенията, допълват производителите.

Guntram Meusburger поема ръководството на компанията
През 2007 г. Meusburger поставя нов курс за бъдещето. Семейният бизнес прехвърля управлението на стабилната компания на следващото поколение - Инж. Маг. (FH) Guntram Meusburger, тогава на 35 години, поема Meusburger Georg GmbH & Co KG. Този трансфер беше планиран дълго време. Guntram Meusburger работи в компанията от 1999г. след завършване на BWL. Паралелно с това той успешно завършва машиностроителна техника. Младият собственик поема ръководството на компанията с ясни цели. Georg Meusburger е останал в рамките на компанията и продължава да я подкрепя дори и днес с професионалното си ноу-хау.

Успешни инвестиции
През 2010г. е добавена областта Щанци чрез въвеждане на иновативните продукти на Meusburger. През 2011г. към продуктовата ни програма бяха добавени принадлежности за инструментална екипировка. През 2013г. се появи дори един отделен каталог „Оборудване за инструменти и шприцформи“, като по този начин Meusburger стана един надежден партньор и предлага на клиентите си освен Нормализираните продукти също и продукти за оборудване на работилницата. Това позволява на клиентите ни да пестят време и пари чрез намаляване броят на доставчиците", допълват от компанията.

Meusburger по целия свят
Освен разширението на гамата продукти Meusburger се фокусира и върху разработването на европейските и световни пазари. „С помощта на допълнителните регионални представители ние можем добре да опознаваме и разработваме пазара. Нашите търговски офиси в Китай, Турция и САЩ се стремят към позитивното си развитие. Текущата 2014 година за компанията се очертава много положителна, както показват актуалните данни“, заяви управителят на компанията Guntram Meusburger.

     
Източник: Meusburger

Ключови думи: Meusburger   нормализирани елементи   щанци   инструментална екипировка   машиностроене  

Област: Събития  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...