Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Прогрес стана леярна на годината - 24.09.2014

24.09.2014   |   Начало»Бизнес
 
Старозагорската компания Прогрес бе избрана за леярна на 2014 г. от Съюза на леярите към ББКМ по време на годишна среща на ръководителите на фирми от леярското производство на 18 и 19 септември 2014 г. в Стара Загора.
 
Прогрес бе отличена за реализирания си проекта за внедряване на последно поколение индукционни пещи с възможности за управление на процесите по шихтоване, синтероване, контрол на разхода на електроенергия, както и за усвояване в производството на пълна гама хидравлично-плътни отливки на Danfoss.
 
На второ място бе класирана Бъдещност (Чирпан) за внедряване на технология и оборудване за механична и термична регенерация на черупкови форми, с което технологичният процес (от производството на плакиран пясък през производството на черупкови форми и отливки) става практически безотпадна технология. 
                  
Специалистите отлчиха и Леярмаш (София) за нейния проект за усвояване на производството на отливка за водна турбина тип „спирала“ с висока сложност и хидравлична плътност и маса 2500 кг. 
 
На ръководителите на отличените фирми бяха връчени Грамоти от председателите на Съюза на леярите и на браншовата камара. В годишната среща взеха участие над 60 експерти от 34 леярски фирми, преподаватели по леярство от ТУ София, ТУ Габрово и ТУ Варна.
     
Източник: ББКМ; снимка: Прогрес

Ключови думи: ББКМ   леярни   леярско производство  

Област: Събития  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...