Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth ще представи ново решение за задвижване в серво преси на EuroBLECH 2014

15.10.2014   |   Технологии
 
По време на изложението EuroBLECH 2014 (21-25 октомври, Хановер), Bosch Rexroth ще представи иновативни персонализирани решения за листообработка, съобщиха от БР Техника, основен търговски партньор на компанията у нас.
 
"С лесни за интегриране мултитехнологични продукти, функционални модули и системни решения, компанията ще представи редица решения, повишаващи енергийната ефективност и производителност в много класически приложения в индустрията.
 
Сред тях е иновативното основно задвижване за серво преси. Системата, състояща се от асинхронен двигател с маховик и аксиално бутална помпа A4, задвижва хидравличен радиално бутален мотор. Асинхронният двигател с маховик първи се довежда до номиналната скорост на въртене и енергията се прехвърля чрез помпата на хидравличния мотор. Скоростта на изхода на радиално буталния двигател може да се променя непрекъснато, като се използва ъгловото завъртане на помпата. 
 
Изходната мощност на радиално буталния двигател след това е на разположение в целия диапазон на скоростта. Когато натоварването се забави, получената енергия може да бъде запасена в маховика. След това във фазите на ускоряване, тази енергия се възстановява. Това позволява значително намаляване на инсталираната електрическа мощност на двигателя. Допълнителното инсталиране на регенеративни контролни единици дава възможност за обмен на енергия с други потребители. Това позволява по-нататъшно значително намаляване на търсенето на енергия.
 
Сред останалите новости, които Bosch Rexroth ще демонстрира на изложението са хидравлични и електромеханични задвижвания с променлива скорост за спиране на пресата, автономни хидравлични задвижвания за монтажни машини и др.
 
Допълнителна информация за новите продукти на Bosch Rexroth, които ще бъдат представени на изложението EuroBLECH 2014 може да намерите тук.
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   EuroBLECH 2014   задвижване   серво преси  

Област: Технологии  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоБизнесОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...