Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Fanuc отчита възстановяване на пазара на металообработващи машини

17.11.2014   |   Бизнес
 
Fanuc отчете консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 4 378 408 щатски долара и нетна печалба от 1 076 990 млн. долара за финансовата година, приключила на 31 март 2014 г.
 
Според компанията през изминалата финансова година секторът на металообработващите машини, основният пазар за CNC системите на Fanuc, като цяло е останал в трудно положение. През втората половина на периода обаче търсенето се е повишило благодарение на фактори като обезценяването на йената, а продажбите на CNC системите на Fanuc също са показали умерени признаци на възстановяване. 
 
Новите разработки на Fanuc CNC включват Fanuc серия 0i MODEL F, който предлага значително увеличена базова производителност и подобрена използваемост и надеждност. Тази серия е наследник на Fanuc Series 0i-MODEL D, която е призната за стандарт за CNC системите в световен мащаб. Освен това компанията добави нови функции и подобрения във Fanuc серии 30i/31i/32i/35i-MODEL B, едни от CNC системите с най-голяма производителност в света, както и при Power Motion i -MODEL A, CNC за стандартни индустриална машини.
 
През последната финансова година Fanuc Group създаде нова корпоративна структура и бизнес подразделения за всяка продуктова линия, състояща се от направленията FA, ROBOT и ROBOMACHINE. 
Научноизследователските лаборатории и търговските отдели на отделните направления бяха обединени под надзора на генерален директор. Новата организационна структура ще сближи търговската и развойна дейност за по-точно и бързо отразяване на нуждите на крайните клиенти, за повишаване ефективността на изделията, запазвайки  традиционно високата им надеждност. Що се отнася до производството, Fanuc продължава да подобрява производителността чрез роботизация.
 
„В рамките на структурата с три бизнес подразделения - FA, ROBOT и ROBOMACHINE, Fanuc Group, заедно с презокеанските си дъщерни дружества, като цяло ще се стреми да определя нуждите на клиентите бързо и точно, така че допълнително да подобри възможностите за разработване на продукти и да улесни по-високата производителност и интелигентността на нашите високонадеждни продукти. Продължавайки тези постоянни усилия, ще увеличим продажбите и нашия дял на световния пазар, запазвайки силната структура на компанията”, заяви президентът и главен изпълнителен директор Йошихару Инаба.
     
Източник: Fanuc

Ключови думи: Fanuc   CNC системи   CNC машини   металообработващи машини   FA   ROBOT   ROBOMACHINE  

Област: Машиностроене   Бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...