Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Bosch Rexroth представи високопрецизни ролкови направляващи системи RSHP за обработващи центри

03.12.2014   |   Технологии
 

Bosch Rexroth представи ново поколение високопрецизни ролкови призматични направляващи и танкети за обработващи центри, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор на Бош Рексрот за България.

"Оборудвани с линейните системи на Rexroth, центрите за машинна обработка работят с изключителна точност и бързина, дори и при много големи натоварвания.

Високопрецизните ролкови  направляващи системи RSHP от Bosch Rexroth са интегрирани в едношпинделния обработващ център BA one6 на немската компания Schwabische Werkzeugmaschinen, базирана в Шрамберг. Компанията е доставчик на оборудване за бърза и прецизна машинна обработка на стомана и леки сплави.

BA one6 е оборудван с хоризонтален шпиндел, проектиран за 4- и 5-осна обработка на едрогабаритни детайли от леки сплави, което прави модела подходящ за широк набор от приложения. Обработващият център се използва от производители на оригинално оборудване и доставчици на елементи за автомобилостроенето и космическия сектор, както и от редица компании, произвеждащи хидравлични и пневматични компоненти. Изискванията във всички тези сектори  нарастват непрекъснато, особено по отношение на прецизност, скорост и производителност, което от своя страна поставя качествено нови изисквания към самите машини", заявиха от БР техника.

Изключителна прецизност

"Основни елементи в конструкцията на обработващия център BA one6 са новите вископрецизни ролкови  системи RSHP от Rexroth. Когато обработващият инструмент с диаметър до 300 мм  влезе в контакт с едрогабаритен алуминиев детайл,  възникват огромни натоварвания. Ето защо е от особена важност да се осигури висока динамика и прецизност при направляващите на отделните оси. Ролковите релсови системи Rexroth гарантират, че оста следва без отклонения зададената траектория и всички обработващи инструменти са прецизно позиционирани.

Изключително надеждни по отношение на скоростите и ускоренията, ролковите направляващи системи отлично поддържат динамиката на линейните мотори, като същевременно отговарят и на високите изисквания за товароносимост. Тя е от съществено значение, тъй като при пиково динамично натоварване от 27 kN силните магнитни полета в линейните мотори упражняват сила от над 54 kN върху направляващите", поясниха от компанията.

Бързина и производителност

"Ролковите  системи от Rexroth допринасят и за значително по-малко вибрации при обработката,  благодарение на новоразработена и патентована технология. Входната зона на направляващите е специално оформена, така че цилиндричната ролка да не бъде внезапно, а постепенно натоварена. Дори при максимално натоварване тази технология осигурява прецизин и плавен преход. В сравнение с предишни модели направляващи, новите ролкови системи се отличават с до 66% по-висока стабилност  в радиална  и аксиална  посока. Това значително подобрява качеството на готовите повърхности на детайлите.

Освен прецизен, обработващият център BA one6 е и изключително бърз. Работните ходове  от 600 мм по оста X, 650 мм по оста Y и 500 мм по оста Z,позволяват пълноценно да бъде използвана динамиката на линейните мотори и с помощта на новите ролкови  направляващи да се намали значително продължителността на работните цикли. Допълнителна двойно въртящата се станция позволява зареждане и разтоварване в паралел с цикъла на обработка, което редуцира времетраенето им с до 40 %.

Танкетите за ролковите  направляващи гарантират висока гъвкавост при сглобяването, тъй като могат да бъдат комбинирани по желание с  произволна направляваща от същия размер. Именно това е от решаващо значение, когато от Schwabische Werkzeugmaschinen подбират компонентите за обработващия център BA one6. Благодарение на изцяло новата си концепция, ролковите  направляващи RSHP позволяват и увеличаване на интервалите между отделните смазвания с около 20 %, което носи множество допълнителни предимства в дългосрочен план.

В масовите производства, обработващите центри BA one6 обикновено се експлоатират по около 20 часа на денонощие. В тази връзка експлоатационният ресурс на компонентите е въпрос от първостепенна важност. С 20 % по-високо статично и 10 % по-високо динамично натоварване, новите ролкови  направляващи системи от Rexroth напълно отговарят на изискванията на мащабните производствени операции", допълниха от компанията.

     
Източник: Бюро за Развитие Техника

Ключови думи: Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   ролкови направляващи   RSHP  

Област: Технологии  

Hurco
SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...